fbpx

header

„Milan Mladenović bi precrtao svaku pesmu koja liči na EKV“

U žiriju „Nagrade Milan Mladenović“ za najbolju pesmu na području bivše Jugoslavije su Mile Кekin, Sonja Lončar, Matjaž Manček, Edo Plovanić i Dragiša Uskoković Čima.

 

Fond za nagradu koja nosi ime uticajnog gitariste, pevača i autora bendova Limunovo drvo, Šarlo akrobata i Ekatarina Velika, Milana Mladenovića, iznosi 3.000 evra, a konkurs kreće 1. maja kada će sve pojedinosti biti objavljene na sajtu Zadužbine Milana Mladenovića www.milanmladenovic.com.

 

Frontmen zagrebačkog pank rok sastava “Hladno pivo” Mile Кekin je poručio da se nada da ća među prijavljenima čuti svežu autorsku krv, naglasivši da ne očekuje fantastične svirače i pevače i da će „maksimalno ceniti originalnost, nešto novo i osvežavajuće“.

 

-Pesma može biti bilo kog žanra, ali najbolje je ako je dovoljno hrabra da izađe iz okvira postojećih žanrova i donese nam nešto potpuno novo – rekla je Sonja Lončar, pijanistkinja i članica LP dua.

 

Urednik muzičkih programa ljubljanske kulturne ustanove „Кino Šiška“ Manček će tražiti „mlade stvaraoce, mladu kreativnost, mladu muziku, mladu pesmu koja sadrži u sebi seme vanvremenosti“, dok je osnivač portala Muzka.hr Plovanić ocenio da uspešnu pesmu publika mora „razumeti, prihvatiti i prisvojiti“.

 

-Sam Milan bi precrtao svaku pesmu koja liči na Ekatarinu – kazao je Uskoković, nekadašnji basista EКV-a.

 

“Nagrada Milan Mladenović“ podstiče muzičko stvaralaštvo koje odlikuju vrednosti svojstvene umetničkoj zaostavštini Mladenovića (1958-1994), a biće dodeljena četvrti put na svečanosti 21. septembra na dan muzičarevog rođenja. Dosadašnji dobitnici bili su Artan Lili sa pesmom „D.E.P.R.A.“, Dram sa „Daj mi sve“ i Ana end d čejndžiz sa „Tu“.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište