fbpx

header

Letnja radionica kreativnog pisanja na FMK

radionica-kreativno-pisanje-FMK-2022

Ukoliko želite da se oprobate u pisanju kratke proze, a imate između 18 i 30 godina, prijavite se za radionicu. Radionica „Kako do kratke priče?“ će se održati od 20. do 26. juna na Fakultetu za medije i komunikacije (FMK).

 

„Kako do kratke priče?“ je radionica FMK koju drži Olivera Mitić, saradnica u nastavi na FMK i nagrađivana autorka. Pitanje nije da li pišemo. Pitanje je kako, kome i zbog čega.

 

– Kako biste saznali odgovore i došli do svoje prve (ili sto prve) kratke priče, pozivamo vas na otvorenu radionicu pisanja kratke proze – kažu iz FMK.

 

Tokom tri susreta, od 20. do 26. juna, svi polaznici dobiće mogućnost da definišu temu, kreiraju glavnog lika i pronađu svoj pripovedački glas. Uz vežbe pisanja dijaloga, deskripcija i unutrašnje naracije, kao i kreativnog i kritičkog čitanja, radionica „Kako do kratke priče?“ pomoći će vam da svoje ideje konačno prenesete na papir.

 

Program radionice na FMK

 

Ukoliko želite da se oprobate u pisanju kratke proze, a imate između 18 i 30 godina, prijavite se za radionicu. Radionica „Kako do kratke priče?“ će se održati od 20. do 26. juna na Fakultetu za medije i komunikacije (FMK).

 

20. 6. PRVI KORAK – upoznavanje, diskusije, strategije za formiranje narativa.

20. 6. PRVA VERZIJA – rad na prvim verzijama priče, strategije za odabir naslova, strukture, uvoda i zaključka.

20. i 26. 6. UREĐIVANJE I OBJAVLJIVANJE – rad na završnim verzijama priče, vežbe uređivanja i kritičkog čitanja, vodič kroz proces objavljivanja.

 

Poziv je otvoren za sve mlade pisce, afirmisane ili neafirmisane, kao i za one koji su o prozi tek počeli da razmišljaju. Prethodno iskustvo nije neophodno.

 

Svi zainteresovani mogu da pošalju svoju prijavu uz kratko motivaciono pismo putem online formulara, najkasnije do 15. juna. Radionica je besplatna, a broj polaznika ograničen je na 15.

 

O rezultatima poziva za učešće obavestićemo vas do 17. juna.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Boston-168-drugstore-2022

Boston 168 nastupa u Drugstoru

Pripremite se za nerede u oktobru uz Music Reactions. Omiljeni italijanski duo Boston 168 vraća se u Drugstore Beograd.   Torinski duo Boston 168 jedan je od najsjajnijih primera novije

Opširnije »

Popularno

Najnovije

Pozorište