fbpx

header

Konkurs za učešće u studentskom bijenalu scenskog dizajna

STUDENTSKI BI

Bijenale scenskog dizajna poziva studente ili grupe studenata iz Srbije i regiona da konkurišu radovima nastalim u periodu 2018–2022, u okviru ili van studija, koji preispituju temu fluidnosti, a pripradaju oblasti scenskog dizajna.

 

Jedan od osnovnih ciljeva Bijenala scenskog dizajna je otvaranje prostora za studente i mlade profesionalce.

 

Bijenale je platforma koja će omogućiti susrete, razmene i saradnju stvaralaca različitih generacija, profesionalnog ili kulturno-socijalnog backgrounda.

 

Svrha konkursa jesu selekcija i prezentacija umetničkih radova koji promišljaju temu fluidnosti, tragaju za autentičnim iskustvima, za prisutnošću u stvarnom svetu i povezanošću sa njim. Traganje može biti kroz temu i/ili kroz medij, a okosnicu čine kreativno razmišljanje, primena i razvoj zanatskog umeća u savremenom umetničkom izrazu.

 

Posebna pažnja u selekciji biće usmerena na predlog načina predstavljanja umetničkog dela u izložbenom prostoru. Кako je Fondacija Novi Sad – Evropska prestonica kulture uvrstila Bijenale scenskog dizajna u jedan od glavnih projekata svog programa, Bijenale će u velikoj meri biti posvećen istraživanju, osvajanju, reanimiranju i otkrivanju starih, napuštenih, nedovoljno korišćenih prostora Novog Sada, kao pozornica za različite događaje.

 

Rok za prijavu na konkurs je 15. maj 2022. Prijava podrazumeva slanje popunjenog obrasca u pdf formatu na mejl: studenti@bisd.rs, sa naznakom „Prijava na Studentski bijenale“.

 

Međunarodni žiri sprovodi prvu selekciju radova koji će biti prezentovani u katalogu. Nakon toga Кustoski tim odabira radove koji će biti predstavljeni na izložbi.

 

Za odabrane studente-autore biće obezbeđen smeštaj u Novom Sadu i moći će da posete ostale programe u okviru Bijenala scenskog dizajna. Tokom trajanja izložbe biće organizovani razgovori sa studentima-autorima odabranih radova i stručna vođenja.

Povezane vesti

konkurs-za-volontere

Кonkurs za volontere na Dan nauke

Centar za naučno-istraživački rad studenata Biološkog fakulteta raspisuje Кonkurs za volontere za učešće u realizaciji Dana nauke koji će se tradicionalno održati 10. jula.   Zainteresovani studenti mogu se prijaviti

Opširnije »

Popularno

Najnovije

Borislav Pekić
Veče posvećeno Borislavu Pekiću
Rok-koncert-noć-u-gradu-2022
Noć u gradu: Žurke koje nas očekuju ovog vikenda
pia-leino-roman-nebesa-2022
Na festivalu „Art-Anima“ predstavljanje romana „Nebesa“
kamen-spoticanja-spomen-obelezje-2022
Postavalja se spomen obeležje „Kamen spoticanja“
klavir
Muzički performans Nade Kolundžije u Skupštini grada

Pozorište