fbpx

header

Konkurs BFW – Tema: Urbana i street moda

Belgrade-Fashion-Week-konkurs-2022

Belgrade Fashion Week poziva studente, diplomce i postdiplomce modnog dizajna, ali i mlade dizajnere, da se prijave na konkurs urbane i street mode – IQOS We edition.

 

Revija finalista konkursa biće održana 13. maja 2022. godine u prostoru Fondacije Marčeta (ex bioskop Balkan) u okviru programa Belgrade Fashion Weeka. O učesnicima revije odlučuje komisija sastavljena od eminentnih modnih stručnjaka.

 

Tema konkursa

 

Tema ovogodišnjeg konkursa za mlade dizajnere je urbana, street moda i pre svega autentičan dizajn. Svi smo raziličiti – dolazimo iz različitih sfera života, različitog smo porekla i pripadamo različitim kulturama. Svako od nas je poseban i ima svoju jedinstvenu priču.

 

Zadatak

 

Svaki dizajner treba da prikaže 2 modela za aktuelnu sezonu proleće/leto 2022. Poenta je da dizajni budu u domenu urbane i ulične mode, ali na svež i progresivan način.

 

 

– Očekujemo svežinu, atraktivne i inovativne modele. Sugerišemo korišćenje boja, posebno iz „We edition color“ palete u realizaciji modela. Tirkizna bi trebalo da bude dominantna boja, a ostale 4 boje  mogu da budu predstavljene u detaljima i/ili dodacima. Naravno nije isključeno i korišćenje drugih boja – kažu iz Belgrade Fashion Week-a.

 

Uslovi konkursa

 

Pravo učešća u konkursu imaju studenti, diplomci i postdiplomci modnog dizajna i mladi dizajneri, starosti do 30 godine.

 

Prijava za konkurs treba da sadrži: kraću biografija sa ličnim podacima (ime i prezime, datum rođenja, telefon, e-mail), koncept / polaznu ideju kolekcije (500 – 800 karaktera), mood board, finalne skice odabranih outfita (napred i leđa) uz detaljno objašnjenje detalja – printa, intervencija na tkanini, aplikacija … (ukoliko postoje) i kolor kartu modela sa uzorcima tkanina  (fotografisati i uvrstiti u prezentaciju kolekcije).

 

Prezentacija kolekcije mora biti optimizovana na max. 10MB u PDF formatu. Mole se kandidati da skeniraju svoje radove ili ukoliko fotografišu radove da u tom slucaju „očiste“ pozadinu i nivelišu kolorit kao sto je na originalnoj skici.

 

Radove slati na email adresu bfwdesigncollective@gmail.com. Konkurs je otvoren do 21. aprila 2022. godine.

 

Finalna selekcija kandidata koji će se predstaviti sa po dva modela na reviji u okviru 49. Belgrade Fashion Week-a biće objavljena do 26. aprila 2022. godine.

 

Nagrada za prvo mesto obuhvata: prezentaciju mini kolekcije (6 modela) na sledećem Belgrade Fashion Weeku i vrednost od 600 evra za materijale i izradu kolekcije. Drugo mesto dobija: prezentaciju mini kolekcije (6 modela) na sledećem Belgrade Fashion Weeku i vrednost od 300 evra za materijale i izradu kolekcije. Treća mesto će dobiti prezentaciju mini kolekcije (6 modela) na sledećem Belgrade Fashion Weeku.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište