fbpx

header

Konkurs BFW – Tema: Urbana i street moda

Belgrade-Fashion-Week-konkurs-2022

Belgrade Fashion Week poziva studente, diplomce i postdiplomce modnog dizajna, ali i mlade dizajnere, da se prijave na konkurs urbane i street mode – IQOS We edition.

 

Revija finalista konkursa biće održana 13. maja 2022. godine u prostoru Fondacije Marčeta (ex bioskop Balkan) u okviru programa Belgrade Fashion Weeka. O učesnicima revije odlučuje komisija sastavljena od eminentnih modnih stručnjaka.

 

Tema konkursa

 

Tema ovogodišnjeg konkursa za mlade dizajnere je urbana, street moda i pre svega autentičan dizajn. Svi smo raziličiti – dolazimo iz različitih sfera života, različitog smo porekla i pripadamo različitim kulturama. Svako od nas je poseban i ima svoju jedinstvenu priču.

 

Zadatak

 

Svaki dizajner treba da prikaže 2 modela za aktuelnu sezonu proleće/leto 2022. Poenta je da dizajni budu u domenu urbane i ulične mode, ali na svež i progresivan način.

 

 

– Očekujemo svežinu, atraktivne i inovativne modele. Sugerišemo korišćenje boja, posebno iz „We edition color“ palete u realizaciji modela. Tirkizna bi trebalo da bude dominantna boja, a ostale 4 boje  mogu da budu predstavljene u detaljima i/ili dodacima. Naravno nije isključeno i korišćenje drugih boja – kažu iz Belgrade Fashion Week-a.

 

Uslovi konkursa

 

Pravo učešća u konkursu imaju studenti, diplomci i postdiplomci modnog dizajna i mladi dizajneri, starosti do 30 godine.

 

Prijava za konkurs treba da sadrži: kraću biografija sa ličnim podacima (ime i prezime, datum rođenja, telefon, e-mail), koncept / polaznu ideju kolekcije (500 – 800 karaktera), mood board, finalne skice odabranih outfita (napred i leđa) uz detaljno objašnjenje detalja – printa, intervencija na tkanini, aplikacija … (ukoliko postoje) i kolor kartu modela sa uzorcima tkanina  (fotografisati i uvrstiti u prezentaciju kolekcije).

 

Prezentacija kolekcije mora biti optimizovana na max. 10MB u PDF formatu. Mole se kandidati da skeniraju svoje radove ili ukoliko fotografišu radove da u tom slucaju „očiste“ pozadinu i nivelišu kolorit kao sto je na originalnoj skici.

 

Radove slati na email adresu bfwdesigncollective@gmail.com. Konkurs je otvoren do 21. aprila 2022. godine.

 

Finalna selekcija kandidata koji će se predstaviti sa po dva modela na reviji u okviru 49. Belgrade Fashion Week-a biće objavljena do 26. aprila 2022. godine.

 

Nagrada za prvo mesto obuhvata: prezentaciju mini kolekcije (6 modela) na sledećem Belgrade Fashion Weeku i vrednost od 600 evra za materijale i izradu kolekcije. Drugo mesto dobija: prezentaciju mini kolekcije (6 modela) na sledećem Belgrade Fashion Weeku i vrednost od 300 evra za materijale i izradu kolekcije. Treća mesto će dobiti prezentaciju mini kolekcije (6 modela) na sledećem Belgrade Fashion Weeku.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

fadolinka-maja-milinkovic-koncert-2022
12. Ethno Fusion Fest otvara nestvarna Fadolinka
svetski-festival-pantomime
Svetski festival pantomime: Predstavljen bogat program
Agents-Of-Time-zurka-barutana-2022
Agents Of Time: Italijanski duo stiže u Beograd
Letnji-Gradski-sajam-knjiga-kc-grad-2022
Letnji Gradski sajam knjiga + predstavljanje dve knjige
Omaž-Vasku-Popi-narodna-biblioteka-srbije2022
Omaž Vasku Popi ciklusom „Pisac u biblioteci, večeri na Kosančiću“

Pozorište