fbpx

header

Belgrade March Debut Workshop na Martovskom festivalu

Martovski festival poziva na drugo izdanje radionice za razvoj projekata igranih, dokumentarnih, animiranih i eksperimentalnih filmova, autora i producenata koji u svom dosadašnjem radu nisu realizovali dugometražni film.

 

69. Martovski festival: Počele prijave za takmičarski program

 

Internacionalni tim eksperata, blagovremenim promišljanjem filmskog izražavanja sa aspekta režije, produkcije i plasmana, imaće za cilj da razvije potencijal šest do osam odabranih filmskih projekata i pruži podršku profesionalnoj afirmaciji debitanata.

 

Rediteljsko-producentski timovi, dva najbolja projekta po izboru tutora, biće nagrađeni stipendijom za profesionalni razvoj i razvoj projekta. Ovogodišnji Martovski festival biće održan od 30. mart do 1. april 2022. godine u Domu omladine Beograd.

 

Prijave su otvorene za sve autore, iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Severne Makedonije i Albanije, koji u svom dosadašnjem radu nisu realizovali dugometražni igrani film, a koji prilikom prijave na konkurs podnesu na engleskom jeziku sledeću dokumentaciju projekta na kojem rade: naslovnu stranu sa kontakt podacima nosioca projekta, logline, sinopsis, rediteljsku eksplikaciju, i biografije scenariste i reditelja sa linkovima ka prethodnim radovima.

 

Opciono uz obaveznu dokumentaciju mogu da se dostave scenario filma ili tritment (u slučaju dokumentarnog filma), producentska eksplikacija, profil producentske kuće, vremenski plan realizacije, budžet i finansijski plan, i mood pictures/mood board/teaser.

 

Rok za prijavljivanje je 18. mart 2022. godine, a mogu se podneti slanjem kompletne dokumentacije na jovan.pantovic@martovski.rs ili jovana.prababa@gmail.com

 

Festival je u mogućnosti da obezbedi delimične stipendije u vidu smeštaja za učesnike radionice. Troškove ishrane i prevoza snose učesnici.

 

Učesnici koji žele da apliciraju za pomenutu stipendiju potrebno je da to naznače u prijavi. Izbor učesnika biće objavljen najkasnije do 25. marta 2022. godine.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište