fbpx

header

Konkurs za Nagradu Milan Mladenović

Konkurs Milan Mladenović

Nagrada Milan Mladenović za 2022. godinu biće tradicionalno dodeljena četvrti put 21. septembra, na Milanov rođendan.

 

Razlika u odnosu na prošle godine, Konkurs za Nagradu Milan Mladenović će biti otvoren od 1. do 31. maja 2022. Prihvatiće se kompozicije sa tekstom objavljene između 1. jula 2021. i 31. maja 2022. godine.

 

O svim detaljima Konkursa, možete se informisati putem zvaničnog sajta milanmladenovic.com, društvenih mreža Zadužbine, kao i putem medija.

 

Prošlogodišnja nagrada Milan Mladenović

 

Ana & The Changes su sa pesmom „Tu“ osvojili Nagradu Milan Mladenović za 2021. godinu. Pesma „Tu“ se posebno izdvojila kvalitetom i ponela je ovo laskavo priznanje.

 

Zanimljivo je da je Ana Ćurčin sa svojim bendom do sada stvarala isključivo na engleskom. Pesma „Tu“ je prvo njeno delo otpevano na maternjem jeziku. Pored novčane nagrade koja iznosi 2.000 evra, za dobitnike Nagrade je izrađena i posebna statueta.

 

– Nisam navikla da pobeđujem… došla sam večeras da podržim svoje kolege – zbunjena je bila Ana Ćurčin kada je shvatila da treba da izađe na pozornicu i preuzme nagradu.

 

– Mnogo nam znači ova nagrada, bend će se oduševiti kad čuje! – dodala je Ana Ćurčin nakon prijema nagrade.

 

 

Prvi put ove godine dodeljena je još jedna nagrada. Ivan Fece Firči, član žirija i nekadašnji bubnjar EKVa, odlučio je da nekom od bubnjara bendova koji su se našli u finalu daruje doboš koji proizvodi njegov „Firchie Drums”. Sam je izabrao da to bude Jelisaveta Todorov, bubnjarka grupe Vizelj, koja je u finale ušla sa pesmom „Novčanice”.

 

Nagrada Milan Mladenović se tradicionalno dodeljuje 21. septembra, na dan rođenja Milana Mladenovića. Tim povodom na svečanosti su nastupili i Andrija Pavlović iz Lp Dua i Lidija Andonov iz grupe Sixth June.

 

Prvi dobitnici Nagrade Milan Mladenović bili su Artan Lili sa pesmom ,,D.E.P.R.A” 2019. godine. Ranije, 2020. godine, Nagradu je dobila grupa Dram zahvaljujući pesmi „Daj mi sve”.

Povezane vesti

konkurs-za-volontere

Кonkurs za volontere na Dan nauke

Centar za naučno-istraživački rad studenata Biološkog fakulteta raspisuje Кonkurs za volontere za učešće u realizaciji Dana nauke koji će se tradicionalno održati 10. jula.   Zainteresovani studenti mogu se prijaviti

Opširnije »

Popularno

Najnovije

Majsl Teler
Od štrebera do zavodnika: Kako je Majls Teler ukrao ženska srca u hit filmu “Top Gan – Maverik”
The-Real-McKenzies-Zappa-Barka-2022
The Real McKenzies na Zappa Barci
ellen-allien-barutana-2022
Berlinska tehno zvezda Ellen Allien u Barutani
wine-platz-fest-2022
Beogradska nedelja vina i Wine Platz Fest
dokumentarna-serija-o-kevinu-spejsiju-2022
Snima se dokumentarac o Kevinu Spejsiju

Pozorište