fbpx

header

Konkurs za Nagradu Milan Mladenović

Konkurs Milan Mladenović

Nagrada Milan Mladenović za 2022. godinu biće tradicionalno dodeljena četvrti put 21. septembra, na Milanov rođendan.

 

Razlika u odnosu na prošle godine, Konkurs za Nagradu Milan Mladenović će biti otvoren od 1. do 31. maja 2022. Prihvatiće se kompozicije sa tekstom objavljene između 1. jula 2021. i 31. maja 2022. godine.

 

O svim detaljima Konkursa, možete se informisati putem zvaničnog sajta milanmladenovic.com, društvenih mreža Zadužbine, kao i putem medija.

 

Prošlogodišnja nagrada Milan Mladenović

 

Ana & The Changes su sa pesmom „Tu“ osvojili Nagradu Milan Mladenović za 2021. godinu. Pesma „Tu“ se posebno izdvojila kvalitetom i ponela je ovo laskavo priznanje.

 

Zanimljivo je da je Ana Ćurčin sa svojim bendom do sada stvarala isključivo na engleskom. Pesma „Tu“ je prvo njeno delo otpevano na maternjem jeziku. Pored novčane nagrade koja iznosi 2.000 evra, za dobitnike Nagrade je izrađena i posebna statueta.

 

– Nisam navikla da pobeđujem… došla sam večeras da podržim svoje kolege – zbunjena je bila Ana Ćurčin kada je shvatila da treba da izađe na pozornicu i preuzme nagradu.

 

– Mnogo nam znači ova nagrada, bend će se oduševiti kad čuje! – dodala je Ana Ćurčin nakon prijema nagrade.

 

 

Prvi put ove godine dodeljena je još jedna nagrada. Ivan Fece Firči, član žirija i nekadašnji bubnjar EKVa, odlučio je da nekom od bubnjara bendova koji su se našli u finalu daruje doboš koji proizvodi njegov „Firchie Drums”. Sam je izabrao da to bude Jelisaveta Todorov, bubnjarka grupe Vizelj, koja je u finale ušla sa pesmom „Novčanice”.

 

Nagrada Milan Mladenović se tradicionalno dodeljuje 21. septembra, na dan rođenja Milana Mladenovića. Tim povodom na svečanosti su nastupili i Andrija Pavlović iz Lp Dua i Lidija Andonov iz grupe Sixth June.

 

Prvi dobitnici Nagrade Milan Mladenović bili su Artan Lili sa pesmom ,,D.E.P.R.A” 2019. godine. Ranije, 2020. godine, Nagradu je dobila grupa Dram zahvaljujući pesmi „Daj mi sve”.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište