fbpx

header

Кonkurs za HEMI muzičke nagrade: Ko osvaja 5.000 evra?

Кonkurs za ovogodišnje HEMI muzičke nagrade (HMA) traje još do 23. januara.

 

Prošlogodišnji dobitnici nagrada, bendovi Deaf Radio i I Wear* Experiment, i EXIT fondacija pozivaju solo izvođače i bendove da se prijave na konkurs, ističući značaj HMA za saradnju sa muzičkim ekspertima i osvajanje nove publike. Do sada su stigle prijave 168 izvođača iz devet zemalja.

 

HEMI muzičke nagrade (HMA) je program za talentovane muzičare koji su spremni da razviju međunarodnu karijeru i kojima je cilj da dođu do novih tržišta i publike. Ove muzičke nagrade organizuje HEMI (Hub for Exchange of Music Innovation), evropska inicijativa čiji je cilj podrška umetnicima i profesionalcima iz muzičke industrije koji dolaze iz HEMI zemalja. Više informacija o HEMI projektu pogledajte na www.hemimusichub.eu

 

 

Osim iz naše zemlje, ovogodišnje prijave najviše stižu iz Grčke i Rumunije, potom iz Poljske, Češke, Mađarske, Estonije, Severne Makedonije i Slovenije. Muzički žanrovi koji preovlađuju su rok, elektro i pop, zatim indi, džez, World Music, folk, metal, hip hop, R&B, pank i rege.

 

Čak 27 izvođača iz Centralne i Jugoistočne Evrope biće nominovano u prvoj fazi ovogodišnjih HEMI muzičkih nagrada, koja podrazumeva treninge i umrežavanje, a sve u cilju otkrivanja novih muzičkih tržišta. Devet izvođača finalista proći će u drugu fazu, gde će imati priliku za personalizovanu podršku stručnjaka iz muzičke industrije, zajedno sa promo podrškom i turnejama na deset vodećih muzičkih konferencija i festivala širom Evrope, kao što su Athens Music Week (Grčka), BUSH (Mađarska), EXIT festival (Srbija), Mastering the Music Business (Rumunija), MENT Ljubljana (Slovenija), muzička konferencija PIN (Severna Makedonija), Reconnect (Češka), Tak Brzm Miasto (Poljska), Tallinn Music Week (Estonija), Wianki festival (Poljska).

 

Nagrada za tri pobednika HEMI muzičkih nagrada biće po 5.000 evra za pokrivanje troškova stvaranja sadržaja, promociju i nastup na velikom evropskom muzičkom festival.

 

Za selekciju prijavljenih kandidata zadužen je internacionalni žiri koji čini 27 članova, među kojima su organizatori festivala, promoteri, menadžeri klubova i muzički novinari, dok će svi prijavljeni kandidati ostvariti benefite od publiciteta kroz 18 medijskih partnera u devet HEMI zemalja (Češka, Estonija, Grčka, Mađarska, Severna Makedonija, Poljska, Rumunija, Srbija, Slovenija).

 

Кandidati moraju da imaju više od 18 godina i da žive u jednoj od HEMI zemalja. Rok za prijavu je sreda, 23. januar, u 23:59. U obzir dolazi bilo koji muzički žanr i prijava je besplatna. Prijave su moguće na ovom linku.

 

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište