fbpx

header

Projekat „Kolaboracije“: Javni poziv svim fankerima

Projekat "Kolaboracije"

U cilju podsticaja na stvaranje kvalitetne muzike Alternativni centar Šapat je pokrenuo Projekat „Kolaboracije“ koji bi trebalo da uključi muzičare iz celog regiona. Ideja je da muzičari iz različitih krajeva zemlje i okruženja rade na stvaranju iste pesme.

 

,,Svakog meseca ćemo praviti pesme drugog žanra, zainteresovani učesnici će nam slati usnimljene deonice a mi ćemo ih na kraju spojiti, isproducirati i objaviti.“ poručuju iz Šapata.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Šapat (@alternativni_centar_sapat)

 

Za prvi žanr u kom će učesnici stvarati pesmu izabran je fank. Za početak su iz Šapata predložili ovaj žanr, dok malo bolje predstave svoju ideju, a kasnije će se novi žanrovi birati na osnovu anketa koje će biti sprovođene na društvenim mrežama.

 

Iz Šapata takođe dodaju: ,,Svako ko učestvuje u projektu će biti potpisan i smatramo da ovo može biti i dobar način za promociju talenata i sposobnosti. Ako ste zainteresovani, ili znate neke gitariste, basiste, bubnjare, pevače, duvače, kompozitore koji bi želeli da učestvuju – javite nam se za dalje instrukcije.“

 

Zanimljivo je to što učesnici do samog kraja projekta (završene pesme) neće znati sa kim su radili na stvaranju pesme i šta je ko ,,doneo“ i odsvirao. Svi zainteresovani će snimati svoje deonice na osnovu harmonizovanog ,,info vokala“, i svako će snimiti video dok svira svoju deonicu. Od tih snimaka će se na kraju napraviti svojevrstan spot u kom će pisati odakle je ko učestvovao, šta je svirao.

 

Projekat "Kolaboracije"

 

Takođe, svi oni koji imaju dara za pisanje pesama su dobrodošli da se prijave jer će se u ovom projektu raditi isključivo na stvaranju autorske muzike.

 

Poželjno je da svi zainteresovani imaju uslove da na najosnovniji način snime deonice svog instrumenta (kod sebe u stanu/studiju ili kod nekog prijatelja).

 

Za dalje instrukcije javite se putem društvenih mreža ili na mejl alternativnicentarsapat@gmail.com sa naznakom „za kolaboraciju“.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište