fbpx

header

Javni poziv za volontere u okviru 44. Salona Arhitekture

Muzej primenjene umetnosti raspisuje javni poziv za volontere u okviru tradicionalne manifestacije Salona arhitekture u organizaciji Muzeja primenjene umetnosti u Beogradu.

 

44. Salon arhitekture teži sveobuhvatnijem pristupu posmatranja i predstavljanja kretanja u arhitektonskom i urbanističkom oblikovanju različitih prostora. Fokus je na saradnji, kako javnog i civilnog sektora, zatim međusektorskog, tako i na međugeneracijskoj i međunarodnoj.

 

Tematki određen nazivom „Zaokret podstiče spoj tradicije i novog, pa su pored postojećih kategorija uvedene i nove kategorije posvećene Zaštiti i Virtuelnoj arhitekturi. Zadržavajući salonski pristup i ustanovljene principe, a uvodeći nove tendencije u kriterijume sagledavanja tokova u arhitektonskom i urbanističkom oblikovanju, sama organizacija postavke donosi nov odnos prema izlaganju, odnosno predstavljanju.

 

44. Salon arhitekture organizuje se u saradnji Muzeja primenjene umetnosti (MPU), kao organizatora i Ženskog arhitektonskog društva (@udruzenje_zad) i Studentskog udruženja PRE SALONA. Aktivan pristup organizaciji podstaknut je i Anketom u realizaciji ŽAD-a, čiji će odgovori ući u tematski pristup i kriterijume odabira radova. Takođe, na inicijativu ŽAD-a uvodi se nagrada posvećena jednoj istaknutoj ženi u polju arhitektonskog i urbanističkog oblikovanja, Jelisaveti Načić.

 

Prijavljivanje se vrši elektronskim putem slanjem osnovnih podataka: ime i prezime, obrazovna institucija, studijska godina, kao i kratkim propratnim tekstom o viziji volontiranja. Ova forma pisma će biti sastavni deo kriterijuma u razmatranju prijava.

 

e-mail adresa za slanje prijava: volunteer@mpu.rs

e-mail adrese za pitanja: ivan.markovic@mpu.rs – kustos
mioljub.kusic@mpu.rs – kustos
biljana.jotic@mpu.rs – v.d. direktora

Broj volontera je ograničen, a javni poziv je otvoren do 18.februara 2022. godine.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište