fbpx

header

Besplatan kurs klasičnog baleta u NFI

besplatan-kurs-balet-2022

Nacionalna fondacija za umetničku igru održaće besplatan kurs klasičnog baleta. Kurs je namenjen učenicima profesionalnih baletskih škola.

 

Časove će voditi pedagozi Baletske škole Nacionalne fondacije za igru Ivet Rodrigez i Jovan Veselinović.

 

Ivet Rodrigez je balet majstor Nacionalnog baleta Kube. Diplomirala je na Nacionalnoj školi umetnosti 1978. godine kao balerina i pedagog.

 

U okviru međunarodnih turneja trupe sa Nacionalnim baletom Kube, gostovala je u Boljšoj teatru, Jelisejskoj palati, Operi u Rimu, Kvinslend centru, londonskom Sadlers Velsu i Koloseumu, vašingtonskom Kenedi centru i njujorškoj Metropoliten operi.

 

Nastupala je u Engleskoj, Holandiji, Nemačkoj, Švajcarskoj, Austriji, Finskoj, Norveškoj, Čehoslovačkoj, Bugarskoj, Jugoslaviji, Poljskoj, Španiji, Portugalu, Francuskoj, Kini, Japanu, Kanadi, SAD, Meksiku, Gvatemali, Čileu, Brazilu, Egipatu, Grčkoj, Tunisu, Urugvaju i Argentini.

 

Jovan Veselinović je pohađao Baletsku školu „Lujo Davičo“ u Beogradu. Školovao se četiri godine u Monte Karlu na Akademiji klasičnog baleta „Princeza Grejs“ u klasi Marike Bezobrazove.

 

Po završetku školovanja zaposlio se Narodnom pozorištu u Beogradu. Kao prvak baleta, igrao je glavne uloge u predstavama klasičnog i neoklasičnog repertoara.

 

Dobitnik je Nagrade „Dimitrije Parlić“, Nagrade Narodnog pozorišta u Beogradu, Nagrade Fondacije Milorad Mišković, i mnogih drugih priznanja.

 

Besplatan kurs se održava od 12. do 19. februara u salama u Kolarčevoj broj 3.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište