fbpx

header

Audicija za predstavu „Romeo i Julija“: Poziv Malog pozorišta „Duško Radović“

Romeo i Julija

Malo pozorište „Duško Radović“ organizuje audiciju za mlade glumce i studente glume do 25 godina starosti.

 

Audicija će se održati 27. decembra, sa početkom u 12 časova, a prijave se odnose na uloge Romea i Julije.

 

Probe će se održavati u Malom pozorištu „Duško Radović“ tokom januara i februara 2022. godine, a predstava će biti izvođena u okviru redovnog repertoara Tinejdž scene „Radović“.

 

Na audiciji će se od kandidata tražiti da otpevaju jednu kratku numeru kao i da pripreme kratak deo teksta koji možete preuzeti putem linka koji se nalazi na sajtu Malog pozorišta „Duško Radović“ ili u Facebook objavi njihove stranice.

 

 

Svi zainteresovani mogu se prijaviti slanjem podataka (ime, prezime, godište i kontakt telefon) na mejl: jelena@malopozoriste.co.rs.

 

O projektu

 

Uz podršku Ministarstva za kulturu i informisanje, pozorište je započelo u septembru rad na projektu za mlade „Romeo i Julija“.

 

Ideja projekta je da se kroz interaktivan rad, mladi aktivno uključe u kreiranje sadržaja koji su im namenjeni. Takođe, cilj je podstaknuti neke od tema kojima se Šekspir bavi u svojim delima, kao što je adolescentski suicid.

 

U okviru projekta pored radionica i debata sa učenicima škola, održana su i javna čitanja tekstova „Romeo i Julija“ i „Venera i Adonis“, dok će premijera predstave za mlade u režiji Stevana Bodrože biti izvedena početkom naredne godine.

 

„Romeo i Julija“ Vilijema Šekspira je lektira u srednjim školama, i zajedno sa predstavama „Bura“ i „San letnje noći“ čini Šekspirovu triologiju u Malom pozorištu „Duško Radović“, koja je svojevrstan kuriozitet u kulturnoj ponudi Beograda (i šire).

 

Vanvremenski komad, njegova referentnost na različite epohe i generacije ljudi sadržana je u njegovim arhetipskim temama.

 

Iz pozorišta kažu da je njima ovom prilikom najbitnija tema međugeneracijskog nepoverenja i kobnog pokušaja kontrole mladih od strane starijih.

 

Uverenje starijih generacija da znaju šta je njihovom potomstvu potrebno i da stoga imaju pravo da potpuno kontrolišu živote mladih. Nameću im svoje vrednosti i tako usmeravaju te živote u pravcima koje odrasli smatraju za poželjne je čest izvor tragedija.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište