fbpx

header

Konkurs „Evropa i ja“ u okviru Evropskog dnevnika produžen do 15. februara

https://evropskidnevnik.rs/

Rok za prijavljivanje radova na konkursu „Evropa i ja“ u okviru 11. izdanja Evropskog dnevnika produžen je do 15. februara. Srednjoškolci će tako imati više vremena da se nakon zimskog raspusta kreativno izraze o različitim temama u vezi sa Evropskom unijom.

 

Na konkursu mogu učestvovati srednjoškolci prvog, drugog i trećeg razreda, koji se takmiče u pet kategorija: fotografija, strip/karikatura, video, blog i multimedija. Teme konkursa su: EU i Srbija, EU u tvom svakodnevnom životu, mitovi o EU, ljudska prava i životna sredina i klimatske promene.

 

Ove godine, izbor najboljih i najkreativnijih biće zajednički poduhvat publike i strućnog žirija. Nakon završetka procesa prijavljivanja, posetioci našeg portala – www.evropskidnevnik.rs moći da glasaju za najbolje radove na ovom takmičenju. Autori tri najbolja rada u svakoj kategoriji dobiće nagradno putovanje u zemlje EU*.

 

Evropski dnevnik pokriva širok spektar tema, od nastanka EU i njenih institucija, preko životne sredine, ljudskih i manjinskih prava, zajedničkog tržišta, vrednosti EU i zajedničke valute. Iz ove publikacije, srednjoškolci će saznati možete saznati više o programima razmene studenata, fondovima i stipendijama, volontiranju, programima učenja jezika i kakve su prednosti za Srbiju i njene građane u procesu evropskih integracija. Dnevnik takođe sadrži informacije o EU podršci Srbiji u borbi protiv korona virusa.

 

Srednjoškolci koji žele da dobiju štampano izdanje ovogodišnjeg Dnevnika, mogu ga zatražiti preko email adrese evropskidnevnik@euinfo.rs. Online izdanje dostupno je na ovom linku.

 

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Dyed-Soundorom-Apollonia-Barutana-2022
Dyed Soundorom iz Apollonie dolazi u Barutanu!
bjesovi-koncert-klub-fest-2022
Bjesovi nastupaju u Bašti kluba Fest
izlozba-tvoj-pogled-na-svet-2022
Otvorena izložba „Tvoj pogled na svet“
Belef
Otvoren 30. jubilarni BELEF predstavom "Drama o kraju sveta"
Weekend Bazzar 25. i 26. juna na Sava promenadi
Weekend Bazzar na Sava promenadi obećava ludi provod

Pozorište