Vuk Ovaskainen otvara novi ciklus koncerata „Muzikom kroz muzej“

header

Vuk Ovaskainen nastupa u ciklusu „Muzikom kroz muzej“

Violončelista Vuk Ovaskainen održaće koncert u okviru ciklusa „Muzikom kroz muzej“, u sredu, 23. februara 2022. od 19 časova u Istorijskom muzeju Srbije.

Muzikom kroz muzej: Koncert Milice Tegeltije i Luke Ignjatovića

 

Nastup Vuka Ovaskainena će biti deseti koncert klasične i popularne muzike u okviru druge sezone ciklusa „Muzikom kroz muzej“, koji se realizuje u Istorijskom muzeju Srbije (IMS) pod pokroviteljstvom Ministarstva za kulturu i informisanje Republike Srbije i Sekretarijata za kulturu grada Beograda.

 

Kolarac slavi jubilej: Za 90 godina 41.030 različitih dela

 

Zainteresovani građani, koji žele uživo da prisustvuju koncertu, moraju da rezervišu mesto (064/8581-296), jer je zbog epidemioloških mera ograničen broj posetilaca. Rezervacije se primaju svakog dana, osim ponedeljka, od 12.00 do 19.00 sati.

 

 

Cena karte iznosi 250 dinara i obuhvata ulaz na koncert i na aktuelnu izložbu „Od bidermajera do Mediale – Slikarstvo 19. i 20. veka“ u IMS.

 

Talentovani violončelista Vuk Ovaskainen sviraće svite za solo violončelo Johana Sebastijana Baha (br. 1 u Ge duru, br. 2 u De molu, br. 3 u Ce duru i br. 6 u De duru). Osobenost koncerata u okviru ciklusa „Muzikom kroz muzej“ je i izvođenje po jedne numere iznenađenja od srpskih kompozitora iz muzičke arhivske građe Istorijskog muzeja Srbije.

 

“Eva Braun” objavio novi singl “Ti si sve”

 

Svi koji nisu u mogućnosti da prisustvuju koncertu ili blagovremeno ne rezervišu mesto, biće u prilici da pogledaju koncert na YouTube kanalu IMS već u četvrtak, 24. februara od 19.00 časova. Na istom YouTube kanalu se nalaze i snimci svih koncerata realizovanih tokom prve i druge sezone ciklusa „Muzikom kroz muzej“. (danubeogradu.rs)

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Novogodišnja čarolija na Kolarcu

Novogodišnja čarolija na Kolarcu

Praznični gala koncert “Novogodišnja čarolija” zakazan je za 27. decembar od 20 časova u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine. Na uzbudljivo muzičko putovanje publiku će povesti solisti Tamara Rađenović, sopran i

Opširnije »

Popularno

Najnovije

Pozorište