fbpx

header

Vidimo se u bioskopu: Objavljen prvi broj filmskog časopisa

casopis-Vidimo-se-u-bioskopu-2022

Iz štampe je izašao prvi broj časopisa „Vidimo se u bioskopu“. Nastao je u okrilju Mreže kinoprikazivača Srbije i uz podršku Filmskog centra Srbije.

 

Ovo je jedinstven filmski časopis koji se fokusira na repertoarski srpski film, ali i na nova i predstojeća ostvarenja autora.

 

Najjeftinije bioskopske karte: Srbija zauzela četvrto mesto u svetu

 

casopis-Vidimo-se-u-bioskopu-2022

Foto: Đorđe Bajić

 

U prvom broju se nalaze osvrti na filmove koji su u bioskopsku distribuciju ušli na samom kraju 2021. godine. Tu su i najave aktuelnih filmova: „Zlatni dečko“, „Potreba za mržnjom“, „Jazavac pred sudom“ i „Prolećna pesma“.

 

U časopisu se nalaze i tekstovi o srpskim filmovima koji uskoro ulaze u bioskopsku distribuciju, ali i oni koji će imati premijere na 50. FEST-u. To su: „Leto kada sam naučila da letim“, „Bilo jednom u Srbiji“, „Strahinja Banović“, „Mrak“, „Heroji“.

 

Bogat program Festa: 88 filmova u 6 programskih celina

 

Pronaći ćete i kratke najave manjinskih srpskih koprodukcija koje u distribuciju ulaze u prvoj trećini 2022. godine („Suton“, „Plavi cvet“, „Posle zime“), intervjui sa rediteljkom Milicom Tomović (povodom filma „Kleti“) i glumicom Mihaelom Stamenković (povodom filma „Prolećna pesma“). Tu je i izveštaj sa prve Konferencije Mreže kinoprikazivača Srbije koja je održana na Mećavniku 2021. godine.

 

casopis-Vidimo-se-u-bioskopu-2022

Foto: Đorđe Bajić

 

Časopis „Vidimo se u bioskopu“ ima 24 strane u koloru. Pokrenut je na inicijativu Bobana Stefanovića, predsednika Upravnog odbora Mreže kinoprikazivača Srbije.

 

Urednici Đorđe Bajić i Zoran Janković u uvodnoj reči prvog broja ističu da je namera redakcije da časopis „Vidimo se u bioskopu“ postane nezaobilazni vodič kroz savremeni srpski film. Kažu i da u njemu, na jednom mestu, budući gledaoci mogu da se upoznaju sa novim naslovima i aktuelnom bioskopskom ponudom. Časopis je štampan u tiražu od 3.000 primeraka, a dizajnirala ga je Nevena Čavorović.

 

„Vidimo se u bioskopu“ će izlaziti tri puta godišnje (brojevi će obuhvatati period januar-april, jun-avgust i septembar-decembar). Biće besplatno dostupan u objektima bioskopa i kulturnih centara koji su deo Mreže kinoprikazivača Srbije. U Beogradu su to Art bioskop „Kolarac“ i Centar za kulturu „Vlada Divljan“.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište