fbpx

header

Uručene Vukove nagrade za 2021. godinu

Vukova nagrada uručena je dobitnicima za 2021. godinu, a Izuzetnu Vukovu nagradu za 2021. godinu dobili su književni kritičar i teoretičar Jovan Delić, književni istoričar i teoretičar Dušan Ivanić, istoričar Predrag Marković, gimnazija „Žarko Zrenjanin“ iz Vrbasa, Srpski nacionalni savet Crne Gore i časopis „Borba“.

 

Vukove nagrade za 2021. godinu dobili su književnik i publicista Stojan Berber, novinarka, urednica i književnica Dušica Milanović, Narodni orkestar Radio-televizije Srbije, likovni umetnik Božidar Plazinić i dramski pisac Stojan Srdić.

 

Nagrađeni su i istoričar umetnosti i likovni kritičar Sava Stepanov, muzejska savetnica i kustoskinja Slavica Stefanović, književnik i izdavač Ratko Stoiljković, akademski slikar Dobri Stojanović i režiser i scenarista Milan Šarac.

 

„Posao žirija nije bio lak zato što smo zaista imali neuobičajeno veliki broj veoma kvalitetnih predloga – 78. Bilo je odista teško da se odlučimo, u nekim oblastima odlučivale su nijanse. Sve odluke su donete jednoglasno“, istakao je predsednik žirija Darko Tanasković.

 

Nagrada, koju dodeljuje Кulturno-prosvetna zajednica Srbije, dodeljuje se 58. put, a imena dobitnika saopštio je predsednik žirija za dodelu nagrade Darko Tanasković.

 

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

klavir
Muzički performans Nade Kolundžije u Skupštini grada
radionica-fotografije-2022
Besplatna radionica fotografije za mlade
ensh-niko-nikolic-kvaka-22
Ensh + Niko Nikolić koncertom u Kvaka 22
Thrift-Market-kvaka-22-2022
Treći Thrift Market u prostoru Kvaka 22
nft-miodrag-pejakovic-it-2022
IT inženjer Migabajt objašnjava kako do zarade od NFT

Pozorište