fbpx

header

Uručene Vukove nagrade za 2021. godinu

Vukova nagrada uručena je dobitnicima za 2021. godinu, a Izuzetnu Vukovu nagradu za 2021. godinu dobili su književni kritičar i teoretičar Jovan Delić, književni istoričar i teoretičar Dušan Ivanić, istoričar Predrag Marković, gimnazija „Žarko Zrenjanin“ iz Vrbasa, Srpski nacionalni savet Crne Gore i časopis „Borba“.

 

Vukove nagrade za 2021. godinu dobili su književnik i publicista Stojan Berber, novinarka, urednica i književnica Dušica Milanović, Narodni orkestar Radio-televizije Srbije, likovni umetnik Božidar Plazinić i dramski pisac Stojan Srdić.

 

Nagrađeni su i istoričar umetnosti i likovni kritičar Sava Stepanov, muzejska savetnica i kustoskinja Slavica Stefanović, književnik i izdavač Ratko Stoiljković, akademski slikar Dobri Stojanović i režiser i scenarista Milan Šarac.

 

„Posao žirija nije bio lak zato što smo zaista imali neuobičajeno veliki broj veoma kvalitetnih predloga – 78. Bilo je odista teško da se odlučimo, u nekim oblastima odlučivale su nijanse. Sve odluke su donete jednoglasno“, istakao je predsednik žirija Darko Tanasković.

 

Nagrada, koju dodeljuje Кulturno-prosvetna zajednica Srbije, dodeljuje se 58. put, a imena dobitnika saopštio je predsednik žirija za dodelu nagrade Darko Tanasković.

 

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište