fbpx

header

ULUS saopštio dobitnike Zlatnih nagrada

ULUS

Udruženje likovnih umetnika Srbije saopštilo je dobitnike „Zlatnih nagrada ULUS-a“ za 2021. godinu.

 

Zlatno dleto, nagradu za najistaknutije umetničko delo u domenu trodimenzionalne forme, dobio je umetnik Predrag Kešelj za skulpturu „Pogrešan sprat“. Žiri za dodelu ovog priznanja činio je Radoš Antonijević, Lana Vasiljević i Ivana Milev.

 

Dobitnik NIN-ove nagrade: Knjiga „Deca“ Milene Marković

 

Zlatnu paletu, nagradu za najistaknutije umetničko ostvarenje u domenu slike, dobila je umetnica Jelena Ilić za rad „Sveska 7a“. Žiri za dodelu ove nagrade čiinili su Biljana Jotić, Saša Pančić, Milica Crnobrnja Vukadinović, Vesna Milosavljević i Dragan Protić.

 

Zlatnu iglu, nagradu za najistaknutije umetničko ostvarenje u domenu grafike, dobio je Vladimir Milanović za linorez „Noise“. Žiri za dodelu nagrade Zlatna igla radio je u sastavu Dijana Miletić, Maja Simić i Nenad Zeljić.

 

Dodela nagrada ŽIVA za najbolji muzej i kulturno-istorijsku celinu

 

Zlatnu nagradu za proširene medije, priznanje za najistaknutije ostvarenje u domenu proširenih medija, dobila je Darinka Pop Mitić za mural izveden pred publikom „Slepa mrlja solidarnosti“. Žiri za dodelu ove nagrade činili su Siniša Ilić, Bojan Đorđev, Neda Кovinić, Maja Beganović i Sana Garić.

 

Zlatne nagrade Udruženja likovnih umetnika Srbije biće svečano dodeljene na otvaranju izložbe Nagrade ULUS-a 2021 u petak, 18. februara 2021. godine u 19 časova u Galeriji ULUS u Кnez Mihailovoj ulici broj 37.

 

Pored nagrađenih radova zlatnim nagradama, na izložbi će biti predstavljeni i radovi koji su nagrađeni na drugim ULUS-ovim izložbama u toku 2021. godine.

 

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Majsl Teler
Od štrebera do zavodnika: Kako je Majls Teler ukrao ženska srca u hit filmu “Top Gan – Maverik”
The-Real-McKenzies-Zappa-Barka-2022
The Real McKenzies na Zappa Barci
ellen-allien-barutana-2022
Berlinska tehno zvezda Ellen Allien u Barutani
wine-platz-fest-2022
Beogradska nedelja vina i Wine Platz Fest
dokumentarna-serija-o-kevinu-spejsiju-2022
Snima se dokumentarac o Kevinu Spejsiju

Pozorište