fbpx

header

„U slavu ljubavi“ – filmovi Tamare Drakulić u Kuli Cetinskoj

U okviru Kule Cetinjske već sutra će biti prikazani filmovi Tamare Drakulić, a pored njenih ostvarenja „Vetar“ i „Okeani“, publika će biti u prilici da pogleda i njen novi film „U slavu ljubavi“.

 

Beogradske ulice kao prostor subverzije: Izložba u prostoru Kvaka 22

 

Najnoviji Tamarin film „U slavu ljubavi“ do sada je jednom prikazan prilikom svoje nacionalne premijere na festivalu „Slobodna zona“ 2020. godine, a sniman je u jednom meksičkom selu.

Projekcija filma „Vetar“ počeće sa prikazivanjem u 18 časova u Kuli Cetinjskoj, dok će film „“U slavu ljubavi“ biti prikazan u 20 časova, a „Okeani“ u 22 h.

 

Film „Vetar“, 70 minuta, 2016.

Letnji dani koje glavna protagoniskinja Mina provodi sa ocem na Adi Bojani, za mnoge ne menjaju mnogo, a za nju menjaju skoro sve.

 

Beogradski irski festival: Koncerti, izložbe i filmovi u celom gradu

 

Film „U slavu ljubavi“, 80 minuta, 2020.

Glavni protagonita filma Beto, vodi nas u krajnosti gde i sam najčeše voli da ide – u nepoznato. Ovaj film spaja maleno pustinjsko selo sa Šekspirom, lokalne legende sa romantičnom tragedijom, sadašnjicu sa prošlim vremenima. Suština filma krije se u brizi o sebi, kao i u neodvojivoj vezi sa brigom o drugima.

 

 

Film „Okeani“, 70 minuta, 2014.

U pitanju je dokumentarni esej snimljen na prekookeanskom putovanju teretnim brodom, u kom autorka prikazuje intimnost trenutka smrti, koji će doći pre ili kasnije.

 

50 godina od filma “Kum”: Stiže serija koja otkriva tajne sa snimanja

 

Tamara Drakulić diplomirala je filmsku režiju na Akademiji Umetnosti u Beogradu. Magistrirala je vizuelnu antropologiju na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Tamara trenutno radi na doktorskoj tezi iz vizuelne antropologije. Snimila je tri dugometražna filma, Ljuljaška 2012. godine, Okean 2014. i Vetar 2016. Bila je producentkinja i montažerka za prva dva filma, a i pojavljuje se u oba filma. Njeni filmovi su učestvovali u zvaničnim, takmičarskim selekcijama na nekoliko značajnih svetskih filmskih festivala, kao što su Torino, Geteborg, Jihlava, BAFICI, Kotbus.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište