fbpx

header

“Trijumf tragedije”: promocija romana Nenada Petrovića

trijumf-tragedije-nenad-petrovic

Dom Omladine Beograda organizuje promociju novog naslova “Trijumf tragedije”, autora Nenada Petrovića, 2. februara sa početkom u 19h. Ovom prilikom, posetiocima će se obratiti autor i Zlatoje Martinov, književni kritičar, publicista i pisac.

 

“Trijumf tragedije” je novi roman sa radnjom smeštenom u budućnosti, a koja opisuje čovečanstvo nakon nuklearnog rata započetog na Bliskom Istokom, potom proširenom i na teritorije Okeanije, Evroazije i Istazije. Celokupna naracija je u 1. licu, i to kao vid ispovesti glavnog junaka, Vinstona, “majušnog” čoveka unutar mašinerije. Tokom pisanja, Petrović je bio inspirisan čuvenim klasikom “1984” Džordža Orvela, tako da je i Vinston naizgled izmešten iz središta glavnih dešavanja koja zapravo posmatra iz prikrajka tj. opustošenog sveta.

Pored života nakon kataklizme, radnja romana “Trijumf tragedije” zasnovana je i na uporednim sećanjima glavnog junaka na dane u teatru, kada mu je dramska umetnost bila primarna zanimacija. Njegove uspomene protkane su i ljubavnim motivom, pričom koja se odvila između Vinstona i Hane, koja je takođe pohađala časove glume. Obojen nacionalizmom, istorijom, dramom, monolozima, zapletima i neočekivanim raspletima, knjiga “Trijumf tragedije” je idealno štivo za sve ljubitelje mešovitih žanrova savremenih autora.

Nenad Petrović rođen je 1961. godine i piše kratke priče, romane, putopise, eseje, pozorišne i radio drame. Trenutno živi i stvara u Beogradu.

Povezane vesti

Veče posvećeno Borislavu Pekiću

U subotu, 2. jula, biće priređeno veče “Sećanje na Borislava Pekića- 30 godina od smrti”, kod spomenika legendarnom srpskom književniku na Cvetnom trgu u Beogradu.   Basista Aleksandar Ðukić i

Opširnije »

Popularno

Najnovije

Borislav Pekić
Veče posvećeno Borislavu Pekiću
Rok-koncert-noć-u-gradu-2022
Noć u gradu: Žurke koje nas očekuju ovog vikenda
pia-leino-roman-nebesa-2022
Na festivalu „Art-Anima“ predstavljanje romana „Nebesa“
kamen-spoticanja-spomen-obelezje-2022
Postavalja se spomen obeležje „Kamen spoticanja“
klavir
Muzički performans Nade Kolundžije u Skupštini grada

Pozorište