fbpx

header

“Trijumf tragedije”: promocija romana Nenada Petrovića

trijumf-tragedije-nenad-petrovic

Dom Omladine Beograda organizuje promociju novog naslova “Trijumf tragedije”, autora Nenada Petrovića, 2. februara sa početkom u 19h. Ovom prilikom, posetiocima će se obratiti autor i Zlatoje Martinov, književni kritičar, publicista i pisac.

 

“Trijumf tragedije” je novi roman sa radnjom smeštenom u budućnosti, a koja opisuje čovečanstvo nakon nuklearnog rata započetog na Bliskom Istokom, potom proširenom i na teritorije Okeanije, Evroazije i Istazije. Celokupna naracija je u 1. licu, i to kao vid ispovesti glavnog junaka, Vinstona, “majušnog” čoveka unutar mašinerije. Tokom pisanja, Petrović je bio inspirisan čuvenim klasikom “1984” Džordža Orvela, tako da je i Vinston naizgled izmešten iz središta glavnih dešavanja koja zapravo posmatra iz prikrajka tj. opustošenog sveta.

Pored života nakon kataklizme, radnja romana “Trijumf tragedije” zasnovana je i na uporednim sećanjima glavnog junaka na dane u teatru, kada mu je dramska umetnost bila primarna zanimacija. Njegove uspomene protkane su i ljubavnim motivom, pričom koja se odvila između Vinstona i Hane, koja je takođe pohađala časove glume. Obojen nacionalizmom, istorijom, dramom, monolozima, zapletima i neočekivanim raspletima, knjiga “Trijumf tragedije” je idealno štivo za sve ljubitelje mešovitih žanrova savremenih autora.

Nenad Petrović rođen je 1961. godine i piše kratke priče, romane, putopise, eseje, pozorišne i radio drame. Trenutno živi i stvara u Beogradu.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište