fbpx

header

Teodora Stojanović predstavlja izložbu “Dostojno Dostojevskog”

teodora-stojanovic-dostojno-dostojevskog

Galerijom Doma Omladine Beograd komešaće se i umetnost koju stvara mlada autorka Teodora Stojanović – ovog puta u okviru izložbe “Dostojno Dostojevskog”. Od 1. do 13. februara, posetioci će imati priliku da sagledaju dela Dostojevskog iz ugla umetnice, koja se bavi egzistencijalnom poetikom.

 

Motivi životnog prostora, čoveka koji pokušava da svoj unutrašnji svet prenese u spoljašnji i da verovanja transformiše u opipljive predmete, Teodora Stojanović “servira” posmatračima estetski ugođaj – sa svrhom. Pitanja sa kojima se suočavao Dostojevski u svojim delima, kao što su: osećaj teskobe, atmosfera besmisla, potraga za rešenjem, pakleni krugovi zatočenosti, i drugi, protkani su kroz celu kolekciju. Autorka postavlja zidove u koje će pojedinac sigurno udarati, često iz običnog inata, ali zidove koji ga neće zaustavljati, već koji će anticipirati pronalaženje izlaza iz lavirinta.

Teodora Stojanović rođena je 1995. u Despotovcu. Po završetku jezičke gimnazije “Svetozar Marković” u Jagodini upisuje Fakultet primenjenih umetnosti u Beogradu. Tokom studija razvija ideju o transponovanju sećanja i osećaja u arhitekturu. Trenutno živi i radi u Beogradu, zaposlena kao dizajner enterijera i nameštaja u dizajn studiju, a od 2011. godine izlaže svoje radove na brojnim grupnim i samostalnim izložbama.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište