fbpx

header

“Strah i nada u SR Nemačkoj” u pozorištu KPGT

Strah i Nada u SR Nemackoj

U subotu, 23. jula, održaće se predstava “Strah i nada u Saveznoj Republici Nemačkoj” u pozorištu KPGT (Radnička 3), sa početkom u 21 čas.

 

U pitanju je neobična drama najigranijeg pisca u istoriji nemačkog pozorišta dvadesetog veka – Franca Ksavera Kreca. Autora je sedamdesetih i osamdesetih istovremeno igralo četrdeset do pedeset uglavnom nemačkih ali i evropskih pozorišta.

 

Komad je sastavljen od devetnaest drama, sa jednim, dva ili tri lica, koje se igraju istovremeno (simultano). Radnja se dešava u devet stanova jedne zgrade u Saveznoj Republici Nemačkoj iz 1982. godine.

 

Neobično „liči“ na svaku današnju evropsku, ili okolnu, ili ovdašnju državu, grad ili televizijsku „realnost“ ili rijaliti.

 

Za sat i petnaestak minuta svi Krecovi penzioneri, teroristi, pisci, direktorke banke, policajci, nezaposleni, kasirke iz Lidla, glumice aktivistkinje, mađarski emigranti iz 1956, fotografi i modeli, turski begunci od smrtne kazne i ostali – žive svoj evropski život na klasičnoj pozornici aristotelovskog jedinstva mesta, vremena i radnje.

 

 

KPGT igra ovu predstavu simultano i na jednoj sceni. Razlog tome je Krecovo objašnjenje dok je opisivao scenografiju. Pisac je tada napisao da mu se, dok je pisao delo, činilo da svi stoje na prozorima i da bi hteli da polete…

 

Sve informacije i rezervacije možete dobiti putem boja telefona:  066 977 31 29.

 

Ulaznice sa popustom možete kupiti na našoj blagajni neposredno pre početka predstave.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište