fbpx

header

Slađana Petrović Varagić dobitnica nagrade „Lazar Trifunović“

sladjana-petrovic-varagic

Nagrada „Lazar Trifunović“ za 2021. godinu koja se dodeljuje za likovnu kritiku i teorijsko razmatranje savremene vizuelne umetnosti u štampanim i elektronskim medijima pripala je Slađani Petrović Varagić, dok je priznanje DIUS koje se dodeljuje za najbolju autorsku izložbu priređenu u prethodnoj godini otišla je u ruke Sonji Jankov za izložbu (De)konstrukcije prostora: Arhitektura drugim sredstvima, održane u Кulturnom centru Pančeva, u periodu od 2. decembra 2020. do 2. januara 2021. godine.

 

Žiri koji čine Ana Ereš, Stevan Vuković i Darka Radosavljević Vasiljević većinom glasova doneo je odluku da nagradu „Lazar Trifunović“ dodeli Slađani Petrović Varagić, istoričarki umetnosti, kustoskinji i istraživačici u polju savremene vizuelne umetnosti, za autorski osmišljen i kritički intoniran video serijal posvećen 58. Oktobarskom salonu, koji je objavljen u četiri segmenta između 31. avgusta i 2. novembra 2021, a realizovan je u okviru šireg projekta „Кritika na delu“.

 

Adligat: kročite u kuću sa dva miliona knjiga

 

Stručnu ocenu za dodelu Priznanja DIUS (Društva istoričara umetnosti Srbije) dali su istoričar umetnosti i kustos Maide Gruden, Saše Janjića i Nele Tonković.

 

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište