fbpx

header

Sastav 2Cellos objavio proširenu verziju albuma „Dedicated“

2Cellos-Dedicated-album-koncert-2022

Čuveni sastav violončelista „2Cellos“ objavio je proširenu verziju albuma „Dedicated – Extended Edition“, gde će se naći tri bonus pesme.

 

Proširena verzija izdata je pred početak finalne svetske turneje, tokom koje će posetiti i Beograd 23. maja u Štark Areni.

 

Album je realizovan u izdanju diskografske kuće „Sony Masterworks“ iz Njujorka, a distributer za ceo region je izdavačka kuća „Menart“.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 2CELLOS (@2cellosofficial)

 

Projekat „Dedicated“ je šesti studijski album iz 2021. godine.

 

Povodom proslave deset godina postojanja popularnog dua violončelista na bonus izdanju albuma nalaze se tri nove obrade. U njima Luka Šulić i Stjepan Hauser pokazuju svoje vrunsko umeće u sviranju bez granica.

 

Kao bonus su odabrali pesmu Eda Širana „Castle on the Hill“, The Beatles „Yesterday“ i Linkin Park „Castle of Glass“.

 

Za pesmu „Castle on the Hill“ objavljen je i spot koji je snimljen u predivnim pejsažima pored Trsta u Italiji.

 

Album „Dedicated“ osvojio je i tri nominacije za muzičku nagradu „Porin“ u kategorijama za najbolji album godine, najbolji instrumentalni album, van klasične i džez muzike. Pesma „Demons“ nominovana je u kategoriji za najbolje instrumentalno izvođenje.

 

Dobitnici muzičke nagrade „Porin“ biće poznati 25. marta, baš uoči početka „2Cellos World Tour“ koja počinje u Americi 26. marta.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 2CELLOS (@2cellosofficial)

 

Nakon uspešnih solo projekata, Luka i Stjepan su se ponovo povezali, ušli u studio i napravili hvaljen album „Dedicated“.

 

– Dok nas slušate, nadamo se da ćete shvatiti koliko je violončelo svestrano. Na njemu je moguće odsvirati najžešći rok, najnežniju baladu i savremenu muziku. Pokreće vas na moćan način. Ima celu paletu emocija, uspona i padova. Želimo da vam priuštimo iskustvo koje ne možete dobiti nigde drugde – jednoglasno tvrde Luka i Stjepan.

 

Ovim albumom, „2Cellos“ slave 10 godina karijere. Naziv albuma je prikladan i zbog njihove posvećenosti obožavaocima, violončelu i prepoznatljivom stilu sviranja.

 

Luka i Stjepan će se drugi put predstaviti 23. maja u Beogradskoj Štark Areni, koju su već jednom osvojili. Pre toga, beogradska publika ih je gledala na rasprodatim koncertima u Sava centru, Donjem gradu Kalemegdana, ali i u Novom Sadu na festivalu EXIT.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište