fbpx

header

Red hot čili pepers se vraćaju novim singlom i albumom

Red-hot-čili-pepers-album-singl-2022

Američki bend Red hot čili pepers posle šest godina objavio je novi singl „Black Summer“. Singl je najava za 12. studijski album „Unlimited Love“.

 

Izlazak albuma se očekuje 1. aprila i biće prvi sa povratnikom gitaristom Džonom Frušanteom. Sniman je u produkciji starog saradnika Rika Rubina.

 

– Jedina namera nam je bila da se izgubimo u muzici. Proveli smo hiljade sati, usavršavajući se kako bismo napravili najbolji album koji smo mogli. Dane, nedelje i mesece smo proveli slušajući jedni druge, slobodno komponujući, svirajući i aranžirajući – izjavili su članovi benda.

 

Red hot čili pepers su naveli da ih je tokom snimanja sve oduševljavalo „zvuci, ritmovi, vibracije, reči i melodije“. Frušante je istakao da novi album „reflektuje ljubav i veru“ koju su članovi imali međusobno.

 

– Žudimo za tim da obasjamo planetu, da podignemo, povežemo i zbližimo ljude. Svaka od pesama na našem novom albumu „Unlimited Love“ predstavlja aspekte koji odražavaju naš odnos prema univerzumu. To je naša životna misija – rekli su članovi losanđeleskog benda.

 

Bend je sa Rubinom stvorio neke od svojih najpoznatijih albuma. Neki od njih su „Blood Sugar Sex Magik“ (1991), „Californication“ (1999), „By The Way“ (2002) i „Stadium Arcadium“ (2006). Pesme sa predstojećeg izdanja su „upravo pravljene za stadione i arene“.

 

Red hot čili pepers sa velikim nestrpljenjem očekuju veliku svetsku turneju koja kreće početkom juna iz Španije.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište