fbpx

header

„Prolećna pesma” stigla pred bioskopsku publiku

Prolecna-pesma-horizontalni-poster-1024x538

Specijalna projekcija nagrađivanog filma rediteljke Natalije Avramović Prolećna pesma održaće se u četvrtak 10. februara, u 20 časova, u Dvorani Кulturnog centra Beograda.

 

Nakon projekcije dugoočekivanog filma publika će imati priliku da razgovara sa autorskom ekipom među kojima će biti glumci Mihaela Stamenković, Ivan Đorđević Džudi, Danica Maksimović, Milan Кolak, Gavrilo Avramović i Mia Radovanović. Toj ekipi pridružiće se i scenarista Ljubinka Stojanović, producent Nada Savić, kompozitor Marko Matović i rediteljka Natalija Avramović.

 

– Moj cilj je bio da snimim jednu drugačiju priču koja polazi iz ženske glave, srca i duše, da pokažem jednu nekonvencionalnu žensku junakinju, da je iskreno i hrabro ogolim. Mislim da je ovaj film nešto novo u srpskoj kinematografiji, da je sveža krv i meso, autentično delo. Osećam da sam otvorila put novom žanru koji je specifičan po strukturi i poetici, i da menja percepciju kod gledalaca – rekla je rediteljka i scenaristkinja filma Natalija Avramović.

 

Ona je pojasnila da film “Prolećna pesma” izlazi iz konvencionalnih okvira srpskog filma i ostavlja publici nezaboravan utisak, da ovo autentično filmsko delo stiže pred bioskopsku publiku naše zemlje pravo sa domaćih i međunarodnih festivala”.

 

Film prati Petru, mladu rediteljku, samohranu majku, koja pokušava da normalizuje svoj život posle razvoda. Sprema se da snimi film o pesnikinji Desanki Maksimović. Očeva smrt uzburka u njoj osećanja kojih nije bila svesna. Biva pozvana na proslavu 15 godina mature u rodnom gradu, a i njena najbolja prijateljica se venčava na Adi Bojani. Pošto se veže za Vuka, njen život postaje emocionalno-seksualni rolerkoster koji je vodi do katarze, oslobađanja savesti i spremnosti da raširi krila.

 

Film će se prikazivati u bioskopima širom Srbije počev od 10. februara.

 

Prolećna pesma je do sada imala veoma uspešan festivalski život, koji uključuje i sledeće nagrade: Nagrada za najbolju žensku ulogu Mihaeli Stamenković – Festival del Cinema d’IDEA, Rim, Italija, 2021; Treća nagrada za scenario, Specijalna nagrada žirija novinara i filmskih kritičara, Festival Filmskog Scenarija, Vrnjačka banja, Srbija, 2021; Nagrada Mira Stupica za najbolju žensku ulogu Mihaeli Stamenković, Filmski Festival u Sopotu – SOFEST, Sopot, Srbija, 2021; Specijalna nagrada, SeeOnline Film Festival, Cinesquare, Skoplje, Makedonija, 2021.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište