fbpx

header

Nagrada „Štefica Cvek“: Proglašenje prvih laureata

nagrada-stefica-cvek

U КROКODILovom Centru u ponedeljak, 31. januara od 19 časova biće proglašene prve dobitnice/prvi dobitnici novoustanovljene regionalne književne nagrade „Štefica Cvek”.

 

Priznanje „Štefica Cvek” ove godine obuhvata BHSC govorno područje i sve prozne knjige koje su objavljene od 1. januara do 1. decembra 2021. godine.

 

Osnivanje nagrade podrazumeva istraživanje regionalne književne produkcije i prikupljanje preporuka knjiga od pedesetak kulturnih radnica i radnika iz zemalja sa BHSC govornog područja – književnica:ka, kritičarki:a, novinarki:a, urednica:ka i drugih.

 

Кako je reč o priznanju nekompetitivnog karaktera, Pobunjene čitateljke na osnovu obavljenog istraživanja i analize preporuka neće dodeliti samo jednu nagradu, već će napraviti izbor knjiga za koje smatraju da su vredne pažnje.

 

Osnivanje nagrade „Štefica Cvek” podržali su USAID, Evropska unija, Nacionalna koalicija za decentralizaciju i Fondacija Jelena Šantić. Prenos celog događaja moći će da se prati uživo na facebook stranici @bookvica.net, kao i na YouTube kanalu @КrokodilEngagingWords.

 

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište