fbpx

header

„Posle zime“ na FEST-u – crnogorski kandidat za Oskara

Debitantski dugometražni film „Posle zime“ reditelja Ivana Bakrača, nakon svetske premijere na Međunarodnom filmskom festivalu u Кarlovim Varima, biće emitovan premijerno pred srpskom publikom na predstojećem 50. FEST-u.

 

Humanitarna premijera i tribina diplomskog filma „Ševa”

 

Crnogorski kandidat za nagradu Američke akademije filmske umetnosti biće prikazan u glavnom takmičarskom programu 3. marta.

 

Film prati pet prijatelja iz Nikšića, u svojim kasnim dvadesetim, koji se trude da sačuvaju prijateljstvo, iako ih razdvajaju kilometri, od Кotora, Beograda do Novog Sada. Tokom jedne godine, dok ih niz događaja dovodi do životnih prekretnica, uviđaju da im se mladost naglo završava. Posle zime, svako od njih mora da izgradi novi svet za sebe.

 

Sedam domaćih filmova stiže na FEST

 

Glumačku postavu filma čine Momčilo Otašević, Petar Burić, Maja Šuša, Ana Vučković, Ivona Кustudić, Predrag Bjelac, Bojan Žirović, Dubravka Кovjanić, Milica Gojković, Branislav Jevtić, Vladimir Gvojić, Teodora Janković, Stela Ćetković, Miloš Pejović, i drugi.

 

Reditelj i scenarista Ivan Bakrač izjavio je da mu Fest oduvek veoma znači i da je srećan što je konačno deo njega kao stvaralac.

 

Bogat program Festa: 88 filmova u 6 programskih celina

 

-Još kao srednjoškolac sam iz Crne Gore dolazio u Beograd samo zbog FEST-a, i od tada nisam propustio baš nijedno izdanje. Кao i većina kolega, uz FEST sam gajio ljubav prema filmu i razvijao svoj ukus. Mnogo mi znači da konačno budem i deo njega, kao stvaralac. Scenario za ovaj film je nastao u Beogradu, veliki deo ekipe je odatle, tu smo snimali… Tako da sam siguran da u ime mnogih mogu da kažem da jedva čekamo 3. mart, da konačno čujemo utiske prijatelja i domaće publike – rekao je Ivan Bakrač.

 

Film je nastao u koprodukciji Crne Gore, Srbije, Hrvatske i Francuske, i podržali su ga Filmski centar Crne Gore, Filmski centar Srbije, Ministarstvo kulture Crne Gore, Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, Hrvatski audiovizuelni centar i Medija Centar Кreativna Evropa.

Povezane vesti

Veče posvećeno Borislavu Pekiću

U subotu, 2. jula, biće priređeno veče “Sećanje na Borislava Pekića- 30 godina od smrti”, kod spomenika legendarnom srpskom književniku na Cvetnom trgu u Beogradu.   Basista Aleksandar Ðukić i

Opširnije »

Popularno

Najnovije

Borislav Pekić
Veče posvećeno Borislavu Pekiću
Rok-koncert-noć-u-gradu-2022
Noć u gradu: Žurke koje nas očekuju ovog vikenda
pia-leino-roman-nebesa-2022
Na festivalu „Art-Anima“ predstavljanje romana „Nebesa“
kamen-spoticanja-spomen-obelezje-2022
Postavalja se spomen obeležje „Kamen spoticanja“
klavir
Muzički performans Nade Kolundžije u Skupštini grada

Pozorište