fbpx

header

Premijera filma „Beatles: Get Back“ u Beogradu

Beatles:-Get-Back-film-2022

Beogradska publika će imati prilike premijerno da pogleda muzički dokumentarni film „Beatles: Get Back“ u režiji Pitera Džeksona.

 

Film će biti prikazan 12. februara u IMAX sali bioskopa Cineplexx Galerija Belgrade.

 

Poslednji koncert britanske grupe „The Beatles“ održan je na krovu njihove producentske kuće, zgrade Epl Korps 30. januara 1969. godine.

 

Koncert je upakovan u jednočasnovni dokumentarni film koji će, skoro na godišnjicu, specijalno biti prikazan u Beogradu.

 

– Veoma sam uzbuđen što će pravi fanovi Bitlsa na ogromnom platnu moći da vide njihov poslednji koncert, oni to zaslužuju – izjavio je reditelj Piter Džekson.

 

Projekat je originalno bio zamišljen kao mini serija od tri epizode, a onda je prilagođen za IMAX bioskopski format.

 

Piter Džeskon je publici poznat kao trostruki oskarovac i reditelj dve kultne trilogije „Gospodar prstenova“ i „Hobit“ prema romanima Dž. R. R. Tolkina.

 

Dokumentarni film „Beatles: Get Back“ prikazuje kreativni proces benda. Film prikazuje Bitlse dok pokušavaju da napišu 14 novih pesama u pripremi za prvi koncert uživo posle više od dve godine.

 

Suočeni sa gotovo nemogućim rokom, prijateljstvo između Džona Lenona, Pola Makartnija, Džordža Harisona i Ringo Stara stavljene su na probu.

 

Film je sastavljen od skoro 60 sati neviđenih snimaka realizovanih tokom 21 dana. Snimke je režirao Majkl Lindzi-Hog 1969. godine. Postoji barem 150 sati snimljenog zvuka od kojih je većina bila zaključana u trezoru više od pola veka.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište