fbpx

header

Predstava u stihu u Bitef teatru: „21 skok u ljubav“ čuva poeziju od zaborava

21 skok

U vremenu kada je sve postalo dostupno, kada su sadržaji na Jutjubu i svetskim filmskim platformama uzele maha, predstava „21 skok u ljubav“, koja se 22. februara održava u Bitef teatru, tu je da nas podseti o lepotama poezije.

 

 

Predstava je sačinjena od savremene poezije pisane u slobodnom stihu, bez ikakvog dodatog teksta (51 pesma, 21 pesnika), ona ima veoma jasan narativ koji nimalo nije komplikovan za praćenje.

 

Predstava paralelno prati živote dvoje ljudi. ON (Nikola Stanković) je pesnik koji promišlja svoju poziciju umetnika, svoj stvaralački proces, ali i život u kome se oseća zakočeno. ONA (Nevena Radulović) je neobična, maštovita i požrtvovana mlada žena koja se predano trudi da od dosadne i surove svakodnevice iznova i iznova stvara čaroliju, a to nekada ume i da je izmori.

 

 

Njih dvoje se upoznaju u snu, gde zajedno rešavaju “zadatke” iz duhovite pesme Kol centar Efea Dujana.

 

“21 skok u ljubav” je predstava posvećena je svim generacijama, a naročito mlađim koje sve više pokazuju otpor prema poeziji i stvavljaju je u drugi plan, a primat uzima sve ono što poseduje video-zapis.

 

Predstavu otvara pesma Nikoline Andove Šopve Kucni pre nego što uđeš koja je i ključ za ulazak u intimne prostore unutrašnjih previranja, razmišljanja i emocija koje su centralne teme kojima se bavimo.

 

Ne propustite predstavu “21 skok u ljubav” 22. Februara u Bitef teatru od 20 časova.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište