fbpx

header

Prva predstava u Muzeju Svečoveka na Zelenom vencu

Predstave „Galeb” A.P.Čehova, Dorćolskog narodnog pozorišta, održaće se u petak, 19. februara u 20.30 sati u Muzeju Svečoveka (Zeleni venac 2, sprat III).

 

Izvođenje ove predstave biće utom zanimljivije jer će se odigrati u Muzeju Svečoveka koji se sastoji od sedam muzeja: Muzej Dorćolskog narodnog pozorišta; Muzej Tebe (najmanji muzej na svetu); Muzej štafelaja; Muzej kratkih priča; Muzej brojeva; Muzej nota i zvuka; Muzej ljubavi i srama.

 

 

Režiju predstave „Galeb“ potpisuje mladi Strahinja Padežanin, student pete godine glume na FDU u Beogradu, dramatizaciju je radila Кatja Petrović, a igraju Ilija Blagojevic, Teodora Miklušev i Luna Pilić.

 

-Nas nekoliko prijatelja odlučilo je da pokuša da napravi predstavu s temetikom koja nas se lično tiče. Upravo to smo pronašli u Čehovljevom „Galebu“. Interesantno je da je taj dramski komad napisan pre više od jednog veka, a danas je tako aktuelan. Dok sam ga čitao, činilo mi se kao da je Čehov pisao o nama, sada – rekao je za portal Rebelgrade Strahinja Padežanin.

 

Mlađani glumac, ovaj put u ulozi reditelja, podsetio je da „Galeb“ ima više od deset lica, a da tu dramu pričaju na pozornici Muzeja Svečoveka ispričaće troje glumaca.

 

 

-Glavna tema „Galeba“ je ljubav i pozorište, a mi smo zapravo pronašli treću temu – nerazumevanje, što smo izvukli u prvi plan – kazao je Strahinja Padežanin. On je istakao da je ovo njegova prva režija, da nije školovan reditelj i da je predstava eksperiment. S ponosom dodaje da je „Galeb“ prva predstava koja će se izvesti u Muzeju Svečoveka.

 

Ulaznice za predstavu „Galeb“ možete rezervisati na scenakosmodrom@gmail.com. Broj mesta je zbog korone ograničen.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Novogodišnja čarolija na Kolarcu

Novogodišnja čarolija na Kolarcu

Praznični gala koncert “Novogodišnja čarolija” zakazan je za 27. decembar od 20 časova u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine. Na uzbudljivo muzičko putovanje publiku će povesti solisti Tamara Rađenović, sopran i

Opširnije »

Popularno

Najnovije

Pozorište