fbpx

header

Šta se desi kada Srbin prenosi sarmu na francuskoj granici

Šta se desi kada jedan Srbin pokuša da prenese čuveno tradicionalno jelo preko francuske granice, saznaćete u predstavi „Pasivno pušenje“, koja se igra 11. februara u Zvezdara teatru.

 

Predstava je napisana po autobiografskom delu autora Nebojše Romčevića o njegovom hapšenju na francuskoj granici, kada je saznao da su tamošnji policajci „prestravljeni i groteskno nesposobni“.

 

Iako obiluje političkim temama i govori o boljem sutra koje nikako da dođe, pozorišni komad obojen je humorom koji se izvodi iz naših svakodnevnih života i borbe za preživljavanjem.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Suzana (@ilicc.suzana)

Moderna, politički upadljivo nekorektna, ali i gruba komedije nesporazuma, odigrava se na aerodromu u Parizu, gde policajci privode profesora francuskog jezika, Srbina Radišu zbog sumnje da je terorista. Ova situacija je podložna za komičnu analizu i iznalaženje niza problema na putu Srbije ka Evropskoj uniji.

Da predstava komično obrađuje temu o Evropskoj uniji, može se zaključiti i iz reči scenariste Nebojše Romčevića.
„Danas, kad smo već penzionisani, mantraju nam san o blagostanju i pravnoj državi u zajednici evropskih naroda. Pohrlili smo da uđemo kao da nam je poslednje. Trenutno smo zaglavljeni u vratima raja, jer vrata su tek odškrinuta da možemo samo da virimo u srećniji svet.

 

Šta ćemo sanjati ubuduće, nije više bitno. Prošao nam život sanjajući podmetnute snove“ – rekao je Romčević.

 

Glavni protagonisti predstav su: Aleksandar Đurica, Radoslav Milenković, Mladen Andrejević, Marko Baćović, Scena Bata Stojković. Predstava je premijerno izvedena oktobra 2016. godine, da bi 2018. bila izvedena 50. put.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište