fbpx

header

„Ljubavno pismo“ je dokaz da umetnost živi kroz vreme

predstava-ljubavno-pismo

Malo je onih predstava za koje se mogu reći da su se zauvek stacionirale u pozorišnom životu srpske prestonice, a jedna od takvih je „Ljubavno pismo“, koje se više od 20 godina igra na sceni „Ateljea 12“.

 

“To nikad nigdje nije bilo” – predstava o nama, sećanju, nadi i idealima

 

Pre skoro tri decenije napisali su je Zoran Bačić i Zlatan Faslagić dok su još bili na trećoj godini studija dramaturgije, a govori o mentalitetu, porodici, komšijama i svim onim običnim stvarima koje čine naš život.

 

Zašto smo slepi na potrebe drugih ljudi? Predstava „Kavez“ daje odgovor

Predstava „Ljubavno pismo“ prvi put je izvedena u „Ateljeu 212“ 25. marta 1994. godine. Do dana današnjeg izaziva fenomenalne reakcije i smeh do suza.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Atelje 212 (@atelje212)

Popularnost ove predstave može se pripisati njenoj opuštenosti, jednostavnosti dijaloga i prirodnosti svih aktera, a sama Tanja Bošković jednom je izjavila da želi da upravo ovo bude njena poslednja odigrana predstava pred odlazak u penziju.

 

-Trećinu svoje karijere sam provela igrajući u „Ljubavnom pismu“ i ona će biti moja poslednja predstava kada budem otišla u penziju. To je prava pravcata komedija u kojoj se smejemo i mi na sceni i publika. Zato se njeno trajanje nikada ne zna, jer zavisi od toga koliko se publika smeje, pa nekada traje dva sata, a nekada dva i po. Imamo i fanove koji je stalno gledaju jer mi aktivno sarađujemo sa publikom”-rekla je Tanja.

Pored nje, u predstavi igraju i Dubravka Mijatović, Miodrag Krstović, Branislav Zeremski, Gorica Popović, Ivan Mihailović (Gordan Kičić), Draga Đukić i Nenad Ćirić.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište