fbpx

header

Svetska hit predstava “Boing boing” u Teatru na Brdu 31. januara

Predstava „Boing boing“, koja je izašla iz pera Marka Kamoletija, bila je apsolutni hit šezdesetih, a već nekoliko godina beogradska publika ima prilike da je gleda u „Teatru na Brdu”. Sledeće izvođenje predstave zakazano je za 31. januar od 20 časova.

Fascinantno je da se ova predstava dvadeset godina igrala u Parizu i Londonu, interesovanje svih ovih godina nije jenjavalo, a dobra posećenost nikada nije izostala.

 

Komad je izveden više od 200 puta, a po uzoru na nju snimljena su i četiri filma, od kojih je najpoznatiji Ričov sa Džeri Luisom i Toni Kertisom u glavnim ulogama.

 

Radnja predstave dešava se u posleratnom Parizu, u kom je Bernar, kog tumači Radovan Vujović, istovremeno veren za tri žene, stjuardese različitih nacionalnosti, zaposlene u inostranim kompanijama. Amerikanku, Nemicu i Italijanku glume Jelena Gavrilović, Marina Vodeničar i Borka Tomović.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Teatar na brdu (@teatarnabrdu)

Zaplet kulminira kada se tri stjuardese međusobno upoznaju, Bernar ostaje zatečen novonastalim događajima, dok Berta, Bernerova kućna pomoćnica (Marina Vodeničar), pronalazi način da iz te situacije profitira.

 

Interesantno je da je originalni tekst toliko često adaptiran i prilagođavan podneblju u kom je izvođen, pa su se predstave vrlo često udaljavale od onog što on suštinski jeste: vodvilj.

 

Oživljavanje duha Pariza šezdesetih godina prošlog veka daje predstavi poseban stil jer ovaj komad najbolje funkcioniše u kontekstu vremena u kojem je i napisan, a to je vreme velikih promena: pojava hipi pokreta, rušenja seksističkih i rasističkih tabua, razvitka televizije i popularne kulture.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište