fbpx

header

Prava Srbija je na fotografijama Stanka Kostića

Ukoliko ste ljubitelj svoje domovine, njenih prirodnih lepota i tradicije, požurite u Galeriju RTS-a, da pogledate izložbu fotografija Stanka Kostića „Moja Srbija“.

 

Kandidatura Beograda za Specijalizovanu izložbu EXPO 2027.

 

Reč je o delu opusa „Moja Srbija“, projektu realizovanom jednim delom uz podršku Delegacije Evropske unije u Srbiji. Ovom izložbom Stanko Kostić promoviše prirodne lepote i bogato kulturno nasleđe naše domovine. Predstavljeni eksponati sa izložbe biće ustupljeni na poklon Radio Beogradu radi likovnog uređenja prostora ove medijske kuće.

 

 

Ko u Srbiji može da izdvoji 3.000 evra za pozorište?

 

Likovni umetnik Stanko Kostić bavi se fotografijom od školskih dana, i od tada svu svoju delatnost svestrano je posvetio fotografiji, posebno njenim dokumentarnim vrednostima, koje su ga usmeravale ka „nepresušnoj temi zavičajnih priča, zaboravljenih predela nastanjenih oronulim kućama, naseljenim starim ljudima i njihovim drevnim zanimanjima”.

 

 

Kostić je izlagao na stotinka kolektivnih i oko pedeset samostalnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Bavi se i kulturom i tradicijom Srbije, crkvenom umetnošću izvan Srbije (Sent Andreja i Rumunija, Manastir Hilandar), rodnog kraja – doline reke Mlave, Homolja i istraživanjem razvoja crkvene umetnosti na tlu Braničevske eparhije.

 

 

Bogatu i rodnu, plodnu i lepu Srbiju decenijama pažljivo osmatra fotograf Stanko Kostić i kamerama beleži njene ćudi, raspoloženja, u želji da obuhvati što više, dosegne što dalje, zabeleži što brže njene vrline i sve dobre strane njenih ljudi, predela i neba nad njima.

 

 

-Moja porodica: roditelji, supruga Snežana i ćerke Jelena i Aleksandra su ti koji su mi pomogli da u lavirintu života pronađem pravi put i svetlom ispišem bajkovitu priču o zavičaju i Srbiji . rekao je Stanko Kostić. On je dodao da su njegove fotografije priča o predelima i ljudima koje je sretao, sa kojima je pokušao da odraste, o čistim vodama koje je pio i u kojima plivao, jednom rečju raju koji se zove Moja Srbija.

 

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište