fbpx

header

Zašto su “Mali bračni zločni” osvojili publiku?

„Kada vidite ženu i čoveka pred matičarem, upitate li se ko će od njih dvoje biti ubica?“ Da li je bol u ljubavi neminovan? Da li svako želi da svede na minimum Drugoga i njegovu različitost?!” – pitanje je je koje se postavlja u predstavi “Mali bračni zločini”, koja se i ovog novembra održava u Zvezdara teatru.

 

O bolu do detalja piše Erik Emanuel Šmit u komadu „Mali bračni zločini”. U oba komada (“Zagonetne varijacije” i “Mali bračni zločini”) čovek otkriva beskrajno zagonetan karakter svog partnera. Ali, dok u prvom komadu on iz proživljenog iskustva izlazi razoren, u sledećem mu njegova lucidnost omogućuje da partnera prihvati i da sa njim uspostavi odnos, iako će ubuduće nositi pečat neodređenosti i nesigurnosti koja drugog drži u zatvorenom krugu.

 

 

Moderni bračni par Žil i Liz odavno su upali u vrtlog dosadne svakodnevice, ugašenih strasti, neprekidnih rasprava i obostranog nezadovoljstva. Žilova amnezija rađa mogućnost za novu šansu, pa očajna žena pokušava da oživi brak lažima i stvarima koje se nikada nisu desile. Ono što je zajedničko za oba bračna partnera je da oni očajnički traže ljubav. Žilova amnezija će im omogućiti da, sasvim bezazleno, zarone do dna svog bračnog odnosa.

 

Svojom neodoljivom glumom glavni protagonisti Nela Mihailović i Boris Pingović dali su pozorišnom komadu posebnu čar.
Dramaturgiju je uradio Željko Hubač, a scenografiju Boris Maksimović. Kostime je osmislila Sara Kurtović. Tekst je s francuskog jezika prevela Stanica Lazarević. Za izbor muzike bio je zadužen Filip Grinvald.

 

Predstava koja je osvojila srca publike igra se i ovoga novembra u “na daskama” Narodnog pozorišta i to 27. u mesecu.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište