fbpx

header

Pogledajte predstavu “Zagreb-Beograd via Sarajevo”

zagreb-beograd-via-sarajevo

U središtu predstave Jugoslovenskog dramskog pozorišta našao se izmaštani susret dvojice književnih velikana – Ive Andrića i Miloša Crnjanskog, a predstavu “Zagreb-Beograd via Sarajevo” možete pogeledati 28. februara u Jugoslovneskom dramskom pozorištu.

 

Na ovaj način Jugoslovensko dramsko pozorište obeležava i 60 godina od kada je Ivo Andrić bio predsednik Pozorišnog saveta ove ustanove, nagrađen Nobelovom nagradom za književnost.

 

Predstava “Nana” u Bitef teatru: Ona je oličenje moralnog ponora

 

U pozorišnom komadu koji je režirao Gorčina Stojanović dva velikana domaće književnosti susreću se u vozu na relaciji Zagreb-Beograd.

 

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by CONSTANTINE FILM (@constantinefilm)

Radnja predstave “Zagreb-Beograd via Sarajevo” je smeštena nakon tek završenog Prvog svetskog rata, u kom je Crnjanski ratovao na strani Austro-Ugarske, a Andrić bio u zatvoru u Mariboru zbog sumnje da je učestvovao u sarajevskom atentatu, i tek formirane Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca, dvojica mladih pisaca otvaraju mnoga pitanja o prošlosti, ali i bliskoj budućnosti.

 

Filmovi koje ne smete propustiti na 50. FEST-u

 

U ovakvoj jednoj voznoj avanturi, obojica se prisećaju nekih minulih, prijatnih vremena, a istovremeno evociraju uspomene koje ih motivišu da stvaraju najbolja književna dela.

 

Uz njih su se na sceni našli i Nebojša Milovanović, Marko Janketić, Nikolina Vujović i Joakim Tasić.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište