fbpx

header

Veliki Getsbi i veliki povratak na scenu “Madlenianuma”

veliki-getsbi-madlenianum-premijera

Nema sumnje da 2022. godina “krije” još više pozorišnog sadržaja, a “Veliki Getsbi” jedna je od prvih otkrivenih tajni. Na scenu “Madlenianuma” vraća se ovo legendarno Ficdžeraldovo delo, i to već 19. januara!

 

Prva predstava “Veliki Getsbi” izvedena je još 2015. godine, u režiji Ane Radivojević Zdravković i prema scenariju Hriste Bojčeva. Tada je glavnu ulogu tumačio Ivan Bosiljčić kroz sve tri sezone izvođenja u prepunim salama pozorišta.

 

Naredne godine, u moglo bi se reći “rimejku” prvobitne predstave ovog famoznog američkog dela, Branislav Trifunović zauzima svetlo pod reflektorima – ni manje ni više u ulozi Džeja Getsbija. Premijera je zakazana za 19. januar, a kako se očekuje da će karte brzo biti rasprodate, već su zakazana i reprizna izvođenja – za 26. januar i 2. februar 2022. godine.

 

“Veliki Getsbi” je književno remek delo zasnovano na glamuru, raspuštenosti i postratnoj ljubavnoj priči ekstravagantnog Džeja Getsbija. U pozorišnoj drami, on čini sve kako bi povratio ženu svog života – Dejzi, udatu za drugog čoveka. Na kraju, on za nju daje i svoj život.

 

Celokupnu pozorišnu priču zaokružiće raskošni kostimi Jelene Stokuće, scenografija Dejana Pantelića i muzika obojena melodramom pod vođstvom Janje Lončar. Osim Bosiljčića, glumačku postavku čine i Tamara Aleksić, Ljubomir Bajić, Miloš Timotijević, Sofija Juričan, Milica Janketić, Borka Tomović, Maja Lukić, Vladimir Tešović, Dunja Mihailović i Sara Cenić.

 

Osetite duh pozorišta na pravi način – nabavite svoju kartu na vreme i dopustite da vas “Veliki Getsbi” očara toliko da zaboravite da trepnete. Vidimo se u publici “Madlenianuma”!

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište