fbpx

header

Veliki Getsbi i veliki povratak na scenu “Madlenianuma”

veliki-getsbi-madlenianum-premijera

Nema sumnje da 2022. godina “krije” još više pozorišnog sadržaja, a “Veliki Getsbi” jedna je od prvih otkrivenih tajni. Na scenu “Madlenianuma” vraća se ovo legendarno Ficdžeraldovo delo, i to već 19. januara!

 

Prva predstava “Veliki Getsbi” izvedena je još 2015. godine, u režiji Ane Radivojević Zdravković i prema scenariju Hriste Bojčeva. Tada je glavnu ulogu tumačio Ivan Bosiljčić kroz sve tri sezone izvođenja u prepunim salama pozorišta.

 

Naredne godine, u moglo bi se reći “rimejku” prvobitne predstave ovog famoznog američkog dela, Branislav Trifunović zauzima svetlo pod reflektorima – ni manje ni više u ulozi Džeja Getsbija. Premijera je zakazana za 19. januar, a kako se očekuje da će karte brzo biti rasprodate, već su zakazana i reprizna izvođenja – za 26. januar i 2. februar 2022. godine.

 

“Veliki Getsbi” je književno remek delo zasnovano na glamuru, raspuštenosti i postratnoj ljubavnoj priči ekstravagantnog Džeja Getsbija. U pozorišnoj drami, on čini sve kako bi povratio ženu svog života – Dejzi, udatu za drugog čoveka. Na kraju, on za nju daje i svoj život.

 

Celokupnu pozorišnu priču zaokružiće raskošni kostimi Jelene Stokuće, scenografija Dejana Pantelića i muzika obojena melodramom pod vođstvom Janje Lončar. Osim Bosiljčića, glumačku postavku čine i Tamara Aleksić, Ljubomir Bajić, Miloš Timotijević, Sofija Juričan, Milica Janketić, Borka Tomović, Maja Lukić, Vladimir Tešović, Dunja Mihailović i Sara Cenić.

 

Osetite duh pozorišta na pravi način – nabavite svoju kartu na vreme i dopustite da vas “Veliki Getsbi” očara toliko da zaboravite da trepnete. Vidimo se u publici “Madlenianuma”!

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Novogodišnja čarolija na Kolarcu

Novogodišnja čarolija na Kolarcu

Praznični gala koncert “Novogodišnja čarolija” zakazan je za 27. decembar od 20 časova u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine. Na uzbudljivo muzičko putovanje publiku će povesti solisti Tamara Rađenović, sopran i

Opširnije »

Popularno

Najnovije

Pozorište