fbpx

header

Uzbudljiv novembar u Hartefakt Kući uskoro počinje

Hartefakt

U novembru mesecu Hartefakt Kuća na adresi Bulevar Despota Stefana br. 7 otvara vrata publici originalnim pozorišnim ostvarenjima i podkastima koji se snimaju uživo. 

 

Na početku meseca 04. i 05. novembra s početkom od 20č na scenu Hartefakt Kuće se vraća autorski projekat Andreja Nosova Kratka istorija pljeskavica i druge priče, u kome je zamke mentaliteta male sredine, manjak roditeljske ljubavi, razumevanja i kompenzaciju istih kroz hranu, briljantno dočarao holandski glumac Simon Versnel. Ovaj dugogodišnji član belgijske plesne pozorišne trupe Peeping Tom harizmom i glumačkom širinom je potpuno osvojio beogradsku publiku, za koju će na istoj adresi ponovo odenuti svetlucavu haljinu i zaplesati čoček.

 

10. i 23. novembra od 20č, nakon gostovanja u Banja Luci  na Međunarodnom festivalu glumca ZAPLET – 14 i gostovanja na festivalu Kosovo Theatre Showcase u Prištini i Gnjilanu, pred beogradsku publiku ponovo staju Dragana Varagić u ulozi Mame, Aleksandar Đinđić kao otac i Amar Ćorović u ulozi Sina u predstavi Naš sin, autorskom projektu reditelja i pisca Patrika Lazića. O kvalitetu ove predstave ne govori samo njen uzlazak na repertoar ovog međunarodnog festivala već i pozorišna kritika koja se jednoglasno složila da je reč o ozbiljnom teatarskom ostvarenju. Predstava je prožeta duhovitošću i ironijom, a između svega, preispituje odnos ljubavi i (ne)prihvatanja, ljubavi i (ne)razumevanja, ljubavi i (ne)davanja, ocenila je novinarka Tanja Nježić.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Heartefact (@heartefact_)

16. i 25. novembra od 20č, troje mladih i sjajnih glumaca će oživeti jednu ljubavnu priču u dve različite verzije u predstavi Bilo bi šteta da biljke krepaju. Mina Obradović, Marko Vasiljević i Nedim Nezirović u intmnom ambijentu Hartefakt Kuće dotaći će gledaoce emotvnim prikazom raskida ljubavne veze i pokrenuti niz egzistencijalnih pitanja o neizrečenim osećanjima, strahovima i životnim prekretnicama. Tekst i režiju potpisuje više puta nagrađivani autor Ivor Martinić. Nakon postavljanja ovog teksta u Španiji, Argentini i Hrvatskoj, publika u Beogradu je u mogućnosti da se uveri zašto ovaj nesvakidašnji rediteljski koncept gledaoce ne ostavlja ravnodušnim.

 

Pozorišni repertoar obogaćen je i najslušanijom medijskom formom poslednjih nekoliko godina – podkastom, a publika ima mogućnost da snimanju oba podkasta prisustvuje uživo u Hartefakt Kući.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Heartefact (@heartefact_)

13. i 27. novembra utiske o protekloj nedelji iz udobnosti fotelje sumiraće Patrik Lazić na Sednici kućnog saveta sa zanimljivim sagovornicima. Talentovani reditelj i pisac se po prvi put upušta u ovu vrstu medijske forme. Podkast će biti sniman uživo i emitovan na svim Hartefaktovim elektronskim platformama.

 

17. novembra od 19č u ušuškanom ambijentu Hartefakt Kuće ljubitelji jednog od napopularnijih podkasta na ovim prostorima Zadovoljstva u tekstu, imaće mogućnost da slušaju uživo uvek duhovit i dinamičan razgovor između Biljane Srbljanović i Vladimira Cerića.

 

Ulaz na oba podkasta je besplatan.

 

Karte za predstave se mogu kupiti na http://tickets.rs/venue/heartefact_96 i prodajnim mestima ticket.rs: TC Ušće, Dom omladine i Trg republike.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Novogodišnja čarolija na Kolarcu

Novogodišnja čarolija na Kolarcu

Praznični gala koncert “Novogodišnja čarolija” zakazan je za 27. decembar od 20 časova u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine. Na uzbudljivo muzičko putovanje publiku će povesti solisti Tamara Rađenović, sopran i

Opširnije »

Popularno

Najnovije

Pozorište