fbpx

header

Uzbudljiv novembar u Hartefakt Kući uskoro počinje

Hartefakt

U novembru mesecu Hartefakt Kuća na adresi Bulevar Despota Stefana br. 7 otvara vrata publici originalnim pozorišnim ostvarenjima i podkastima koji se snimaju uživo. 

 

Na početku meseca 04. i 05. novembra s početkom od 20č na scenu Hartefakt Kuće se vraća autorski projekat Andreja Nosova Kratka istorija pljeskavica i druge priče, u kome je zamke mentaliteta male sredine, manjak roditeljske ljubavi, razumevanja i kompenzaciju istih kroz hranu, briljantno dočarao holandski glumac Simon Versnel. Ovaj dugogodišnji član belgijske plesne pozorišne trupe Peeping Tom harizmom i glumačkom širinom je potpuno osvojio beogradsku publiku, za koju će na istoj adresi ponovo odenuti svetlucavu haljinu i zaplesati čoček.

 

10. i 23. novembra od 20č, nakon gostovanja u Banja Luci  na Međunarodnom festivalu glumca ZAPLET – 14 i gostovanja na festivalu Kosovo Theatre Showcase u Prištini i Gnjilanu, pred beogradsku publiku ponovo staju Dragana Varagić u ulozi Mame, Aleksandar Đinđić kao otac i Amar Ćorović u ulozi Sina u predstavi Naš sin, autorskom projektu reditelja i pisca Patrika Lazića. O kvalitetu ove predstave ne govori samo njen uzlazak na repertoar ovog međunarodnog festivala već i pozorišna kritika koja se jednoglasno složila da je reč o ozbiljnom teatarskom ostvarenju. Predstava je prožeta duhovitošću i ironijom, a između svega, preispituje odnos ljubavi i (ne)prihvatanja, ljubavi i (ne)razumevanja, ljubavi i (ne)davanja, ocenila je novinarka Tanja Nježić.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Heartefact (@heartefact_)

16. i 25. novembra od 20č, troje mladih i sjajnih glumaca će oživeti jednu ljubavnu priču u dve različite verzije u predstavi Bilo bi šteta da biljke krepaju. Mina Obradović, Marko Vasiljević i Nedim Nezirović u intmnom ambijentu Hartefakt Kuće dotaći će gledaoce emotvnim prikazom raskida ljubavne veze i pokrenuti niz egzistencijalnih pitanja o neizrečenim osećanjima, strahovima i životnim prekretnicama. Tekst i režiju potpisuje više puta nagrađivani autor Ivor Martinić. Nakon postavljanja ovog teksta u Španiji, Argentini i Hrvatskoj, publika u Beogradu je u mogućnosti da se uveri zašto ovaj nesvakidašnji rediteljski koncept gledaoce ne ostavlja ravnodušnim.

 

Pozorišni repertoar obogaćen je i najslušanijom medijskom formom poslednjih nekoliko godina – podkastom, a publika ima mogućnost da snimanju oba podkasta prisustvuje uživo u Hartefakt Kući.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Heartefact (@heartefact_)

13. i 27. novembra utiske o protekloj nedelji iz udobnosti fotelje sumiraće Patrik Lazić na Sednici kućnog saveta sa zanimljivim sagovornicima. Talentovani reditelj i pisac se po prvi put upušta u ovu vrstu medijske forme. Podkast će biti sniman uživo i emitovan na svim Hartefaktovim elektronskim platformama.

 

17. novembra od 19č u ušuškanom ambijentu Hartefakt Kuće ljubitelji jednog od napopularnijih podkasta na ovim prostorima Zadovoljstva u tekstu, imaće mogućnost da slušaju uživo uvek duhovit i dinamičan razgovor između Biljane Srbljanović i Vladimira Cerića.

 

Ulaz na oba podkasta je besplatan.

 

Karte za predstave se mogu kupiti na http://tickets.rs/venue/heartefact_96 i prodajnim mestima ticket.rs: TC Ušće, Dom omladine i Trg republike.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište