fbpx

header

UK Vuk – pogledajte predstavu “Idiot: skidanje sa krsta”

uk-vuk-predstava-idiot

“UK Vuk” svoju pozorišnu sezonu za 2022. godinu otvara izvođenjem predstave “Idiot: skidanje sa krsta”, baziranu na književnom delu “Idiot” Fjodora Dostojevskog. Ova drama je na repertoaru već 15. januara od 20h, kao uvertira u izuzetan nastavak sezone.

 

Radnja predstave koja će se igrati u „UK Vuk“ smeštena je u noć ubistva glavne junakinje, Nastasije Filipovne, žene koja je spona između odnosa predstavljenih kroz sve činove – od prijateljstva, preko zavisti, do sažaljenja. Ni oštri sukobi prouzrokovani prirodnom suprotnošću između pojmova kao što su dobrota i pakost, ljubav i mržnja, oproštaj i kazna, neće izostati u nizu značajnih motiva koji prate predstavu od prve do poslednje scene.

 

 

Još neka od pitanja koja poteže ovo dramsko delo, koje će se igrati u sali “UK Vuk”, odnose se na ljudski doživljaj ljubavi, njenih raznih naličja i verzija, kao i na ideale i lepotu – pojmove kojima se teži iako nikad ne bivaju dostignuti u svetu koji akcentuje novac i moć.

 

 

Reditelji, a ujedno i glumci predstave “Idiot: skidanje sa krsta” su Dušan Matejić i Janko Cekić, dok je dramatizacija delo Andžeja Vajde. Karte je već moguće nabaviti na biletarnici pozorišta “UK Vuk” u Bulevaru Kralja Aleksandra, tako da ne propustite priliku da obezbedite svoje mesto na vreme, zavalite se i prepustite čarima pozorišnog sveta kako priliči.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište