fbpx

header

„Tre sorele“ – legenda o ljubavi koja je nadživela smrt

Kao i sve legende, ni legenda o „Tri sorele“ nema svog autora, već ih prenošenje od „usta do usta“ vekovima čuva od zaborava. Kuća porodice Buća iz 15. veka i dan danas postoji u Prčanju, malom mestu nadomak Kotora, a prema pričama koje su prenosili naraštaji Boke Kotorske u njoj su živele tri sestre.

 

Velika, ali i neispunjena očekivanja, ljubavni zanos, nemir, zavist, nadmetanje među mladim osobama nešto je što se nije promenilo uprkos vekovima, posebnost ovih osećanja ogleda se u tome što su ga doživele tri sestre zbog ljubavi prema jednom muškarcu.

 

PREDLAŽEMO:

 15 godina od prvog izvođenja mjuzikla “Čikago” u Pozorištu na Terazijama

 

Fiomena, Gracijana i Rina (izvorno Nera, Bjanka i Roza) bile su poznate po svojoj lepoti, poštenju i čestitosti. Sve tri zaljubile su se u istog mladog kapetana Jerka Novanjanina, ali na njihovu žalost, hercegovski mornar bio je nestalne prirode i nikako nije mogao da se odluči koja od sestara mu se najviše dopada. Jerko je zatim rešio da se otisne na dugu plovidbu kako bi o svemu dobro razmislio, a sestru koja ga bude čekala na povratku uzeće za ženu.

 

Sestre su strpljivo čekale, svaka na svom prozoru, svaki brod i jedrenjak koji je uplovljavao u zaliv, nadajući se da će na jednom od njih doploviti i njihov voljeni kapetan.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Zvezdara teatar (@zvezdarateatar)

 

Ako se za neku predstavu može reći da su sedišta popunjena do poslednjeg reda, onda je to jedna od najizvođenijih komada Zvezdara teatra „Tre sorele“.

 

Ovu ljubavnu dramu je režirao Milan Karadžić, a fantastičnu glumačku postavu čine: Nataša Ninković (u ulozi Nere), Ana Franić (u ulozi Bjanke), Sloboda Mićalović (u ulozi Roze), Aleksandar Radojičić (u ulozi Damjana), Dragan Petrović Pele (u ulozi brata Jojoa) i Milutin Mima Karadžić (u ulozi Marka).

 

PREDLAŽEMO:

Zašto su “Mali bračni zločni” osvojili publiku?

 

U prvom “mandatu” koji je trajao do 2011. godine ima 125 izvođenja i 24 hiljade gledalaca, što dovoljan dokaz o kvalitetu ovog komada. Scenarista Stevan Koprivica je jednu možda na prvi pogled običnu priču prikazao na inovativan način. Priču u kojoj su testirani ljubav i strpljenje i svi oni ideali u koje smo oduvek verovali. Od 2020. predstava je ponovo na sceni Zvezdara Teatra i opet se igra 28. Novembra.

 

Nataša Niković je za ulogu Nere u predstavi “Tri sorele” dobila nagradu za najbolje glumačko ostvarenje na 30. „Danima Zorana Radmilovića”, a tim povodom je rekla:

 

-Posebno mi je drago što sam nagradu dobila za ulogu Nere u „Tre sorele”, koju mnogo volim i kroz koju mi je data velika sloboda da se igram, da se odlepim od zemlje i u sreći i u boli! I kada tako dobro poznajete neku osobu i kada je prisvojite i napravite ceo krug/krugove sa njom, onda i improvizacija proizilazi iz igre kao nadogradnja a ne kao posledica neznanja i nespremnosti! – rekla je Nataša u razgovoru za „Politiku“.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Zvezdara teatar (@zvezdarateatar)

 

I ovog novebra predstava će se igrati u “Zvezdara teatru” 28.novembra.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište