fbpx

header

Zvezdara teatar prikazuje sudbinu taksiste

Naš poznati pozorišni i televizijski glumac Tihomir Stanić nije mogao ni da pretpostavi da će se jedna vožnja beogradskim taksijem pretvoriti u neobičan splet okolnosti, koji će kasnije uticati na sudbinu pozorišnog komada, čiji će postati glavni glumac.

 

Jednom prilikom Stanić je ispričao kako je predstava „Bajka o pozorištu“ dospela u Zvezdara teatar, iako je prvenstveno bila namenjena Beogradskom dramskom pozorištu.

 

Naime Tihomir je jednog dana seo u jedan od beogradskih taksija, u rukama je držao tekst Marka Misirača u nameri da ponudi saradnju Beogradskom dramskom pozorištu. Međutim, kako su se Stanić i taksista zapričali, tek kad su stigli ispred Zvezdara teatra shvatili su da su pogrešili odredište.
Ipak, Stanić je rešio da okuša sreću, pa je umesto u Beogradsko dramsko pozorište, tekst odneo u teatar na Zvezdari. U pozorištu je sreo upravnika Duška Kovačevića, ali je dobio komentar da je tekst previše mračan i da bi bilo bolje da je u pitanju komedija.

Da stvar bude interesantnija, istog dana je i Vlada Đurđević poslao svoj tekst komedije, koja se i dan danas igra na  zvezdarskim „daskama koje život znače“.

 

Foto:Youtube/printscreen

Jedna pogrešna adresa, razgovor u pravi čas i komedija na pravoj adresi, doveli su do toga da „Bajka o pozorištu“ ugleda svetlost dana, ali i da se i dan danas igra u Zvezdara teatru.

Direktora pozorišta igra Tihomr Stanić, njegovog partneta Branislav Zeremski, ministra Miodrag Krstović, direktorovog sina Petar Strugar, njegovu verenicu Anđelku Protić glumi Iskra Brajović, Anđelkinu majku Vesna Stanković i direkorovu bivšu devojku Snežana Savić.

Predstava „Bajka o pozorišta“ već nekoliko godina igra se u Zvezdara teatru, a i ovog novembra našla se na njegovom repertoaru.

Nakon niza uspešnih izvođenja, „Bajka o pozorištu“ će se i ovoga novembra igrati u Zvezdara teatru i to 23. novembar.

 

 

 

 

Povezane vesti

izlozba-tvoj-pogled-na-svet-2022

Otvorena izložba „Tvoj pogled na svet“

Izložba „Tvoj pogled na svet“ okuplja deset srpskih najboljih umetničkih fotografa.   To su Miša Obradović, Braca Bratislav Nadeždić, Nebojša Babić, Sever Zolak, Jelena Jovanov, Marko Vulević, Miloš Nadaždin, Vukica

Opširnije »

Popularno

Najnovije

Dyed-Soundorom-Apollonia-Barutana-2022
Dyed Soundorom iz Apollonie dolazi u Barutanu!
bjesovi-koncert-klub-fest-2022
Bjesovi nastupaju u Bašti kluba Fest
izlozba-tvoj-pogled-na-svet-2022
Otvorena izložba „Tvoj pogled na svet“
Belef
Otvoren 30. jubilarni BELEF predstavom "Drama o kraju sveta"
Weekend Bazzar 25. i 26. juna na Sava promenadi
Weekend Bazzar na Sava promenadi obećava ludi provod

Pozorište