fbpx

header

Zvezdara teatar prikazuje sudbinu taksiste

Naš poznati pozorišni i televizijski glumac Tihomir Stanić nije mogao ni da pretpostavi da će se jedna vožnja beogradskim taksijem pretvoriti u neobičan splet okolnosti, koji će kasnije uticati na sudbinu pozorišnog komada, čiji će postati glavni glumac.

 

Jednom prilikom Stanić je ispričao kako je predstava „Bajka o pozorištu“ dospela u Zvezdara teatar, iako je prvenstveno bila namenjena Beogradskom dramskom pozorištu.

 

Naime Tihomir je jednog dana seo u jedan od beogradskih taksija, u rukama je držao tekst Marka Misirača u nameri da ponudi saradnju Beogradskom dramskom pozorištu. Međutim, kako su se Stanić i taksista zapričali, tek kad su stigli ispred Zvezdara teatra shvatili su da su pogrešili odredište.
Ipak, Stanić je rešio da okuša sreću, pa je umesto u Beogradsko dramsko pozorište, tekst odneo u teatar na Zvezdari. U pozorištu je sreo upravnika Duška Kovačevića, ali je dobio komentar da je tekst previše mračan i da bi bilo bolje da je u pitanju komedija.

Da stvar bude interesantnija, istog dana je i Vlada Đurđević poslao svoj tekst komedije, koja se i dan danas igra na  zvezdarskim „daskama koje život znače“.

 

Foto:Youtube/printscreen

Jedna pogrešna adresa, razgovor u pravi čas i komedija na pravoj adresi, doveli su do toga da „Bajka o pozorištu“ ugleda svetlost dana, ali i da se i dan danas igra u Zvezdara teatru.

Direktora pozorišta igra Tihomr Stanić, njegovog partneta Branislav Zeremski, ministra Miodrag Krstović, direktorovog sina Petar Strugar, njegovu verenicu Anđelku Protić glumi Iskra Brajović, Anđelkinu majku Vesna Stanković i direkorovu bivšu devojku Snežana Savić.

Predstava „Bajka o pozorišta“ već nekoliko godina igra se u Zvezdara teatru, a i ovog novembra našla se na njegovom repertoaru.

Nakon niza uspešnih izvođenja, „Bajka o pozorištu“ će se i ovoga novembra igrati u Zvezdara teatru i to 23. novembar.

 

 

 

 

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište