fbpx

header

Sve o medijskim manipulacijama saznajte u predstavi “Urednik” u Dorćol platzu

U vremenu kada je protok informacija ravan brzini svetlosti, sve lakše je manipulisati istinom, a sredsva kojima je moguće kreirati stvarnost, sve češće se zloupotrebljavaju.

 

Ono što je karakteristično za sadašnji trenutak je da se istina shvata “zdravo za gotovo”, a alati koji pomažu da se lažima obuče ruho istine sve su češći.

 

U današnjem svetu forma neretko uzima ulogu suštine, a ono što se nikada neće promeniti je činjenica koliko medijsko manipulisanje ima posledice na nas same, sve dok nas prava istina ne “zapljusne” u lice.

 

Predstava “Urednik”, koja se ovog decembra održava u “Dorćol platzu”, upravo prati dinamiku jedne televizijske redakcije, kako se ona nosi sa plasiranjem pravovremenih informacija, kao i koje su to informacije koje će prenositi.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Maja Šuša (@majashusha)

 

Ova drama ima za cilj da nauči gledaoce kako da “čitaju između redova” i shvate da nije sve onako kako se plasira u javnosti, kao i da nas podseti zašto uz sve složenije sisteme stoji i napomena – korišćenje na sopstvenu odgovornost.

 

U predstavi igradu: Vladan Slavković, Tanja Petrovič, Jelena Rakočević, Darko Ivić, Miloš Lazarov, Mirjana Zeljković, Marko Panajotović i Maja Suša.

 

Predstavu “Urednik” ne propustite 12. i 13. Decembra u 20 časova.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište