fbpx

header

“Sumnjivo lice”: Klasik srpske dramaturgije na moderan način

sumnjivo-lice-reflektor-teatar

Jedan od najvažnijih književnih, a onda i pozorišnih klasika – “Sumnjivo lice”, zaigraće i na sceni Dorćol Platz-a, u nizu komada koji su rađeni u organizaciji i režiji Reflektor teatra. Sa početkom u 20h, 2. aprila, publika u skladu sa radnjom preispituje važne teme poput procesa promena u Srbiji, ali i talenta pisca kakav je bio Branislav Nušić.

 

 

Napisan davne 1887. godine, komad “Sumnjivo lice” predstavlja uporište celokupne radnje predstave. Pitanje o kontraverzi, konstantno prisutno, provlači se kroz kritički aspekt posmatranja naizgled bezbrižne komedije zasnovane na vrednostima jednog društva. Dakle, umesto pukog potenciranja humorističke nijanse kojom je književno delo “Sumnjivo lice” prvobitno obojeno, nova verzija istoimene predstave nateraće prisutne da se zamisle. Na koji način obrazovni sistem određuje kojoj knjizi je mesto u obaveznoj lektiri? Kako nekadašnji osporavani tekstovi postaju klasika?

 

 

Ova predstava preispituje u kojoj meri se društvo promenilo, ili pak ostalo isto – od trenutka kada je prvi put napisana radnja knjige, sve do današnjeg vremena. Ulaznice kupite na blagajni Reflektor teatra i svim prodajnim mestima Tickets-a, kao i online putem društvenih mreža ili pozivanjem broja telefona 060/300-88-86. Vidimo se!

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište