fbpx

header

„Sportsko srce“ izvedeno jubilarni 90. put: Velike ovacije u Zvezdara teatru

Predstava “Sportsko srce” u režiji Milana Karadžića održana je na Velikoj sceni “Danilo Bata Stojkiović” u pozorištu Zvezdara teatar i to jubilarni 90. put.

Možemo da primetimo da li je neka predstava ušla “pod kožu publike” po broju puta koliko je izvođena, a za predstavu o sportskim temama i mentalitetu nikada nije bilo zime kada je potražnja kod gledalaca u pitanju.

 

U Zvezdara teatru predstava izvedena 90. put ispraćena je velikim ovacijama:

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Zvezdara teatar (@zvezdarateatar)

Ovaj komad Đorđa Milosavljevića je uslovno govoreći sportska priča Premijera predstave “Sportsko srce” u režiji Milana Karadžića biće održana 4. decembra na Velikoj sceni “Danilo Bata Stojkiović” u pozorištu Zvezdara teatar i to jubilarni 90. put.

 

Možemo da primetimo da li je neka predstava ušla “pod kožu publike” po broju puta koliko je izvođena, a za predstavu o sportskim temama i mentalitetu nikada nije bilo zime kada je potražnja kod gledalaca u pitanju.
Ovaj komad Đorđa Milosavljevića je uslovno govoreći sportska priča koja će se od jedne finalne utakmice Svetskog prvenstva u fudbalu pretvoriti u utakmicu našeg mentaliteta, naše naravi i svega onoga što opterećuje ovaj region. Radnja se odvija tokom večeri finala svetskog prvenstva u fudbalu u Rusiji, gde su igrale reprezentacije Hrvatske i Francuske.

Likovi u delu su – odbačeni otac, njegova otuđena ćerka, očajan kum, razočarana advokatica i ćerkin momak.
Jedna sasvim normalna sportska priča uskoro se pretvara u politiku, što pokazuje još jednu nit našeg mentaliteta, da se kod nas svaka tema ispolitizuje.

 

Glavne uloge tumače – Milutin Mima Karadžić, Nina Nešković, Aleksandar Ðurica, Nela Mihailović i Nikola Šurbanović.
Ova drama je dogovorena sa upravom teatra kada je reditelj Milan Karadžić predočio ideju i onda je autora tek čekalo pisanje teksta.

Reditelj Karadžić kaže da je uživao u radu sa svim glumcima, sa kojima je već sarađivao, a pohvalio je Nikolu Šurbanovića, sa kim se susreće prvi put.

On je napomenuo da drama sadrži humor i tragediju, žestoke i snažne emocije, sa preokretima u sudbini likova i nada se da će publika u što većem broju dolaziti u požorište da gleda predstavu, uz želju da se stiša pandemija.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

klavir
Muzički performans Nade Kolundžije u Skupštini grada
radionica-fotografije-2022
Besplatna radionica fotografije za mlade
ensh-niko-nikolic-kvaka-22
Ensh + Niko Nikolić koncertom u Kvaka 22
Thrift-Market-kvaka-22-2022
Treći Thrift Market u prostoru Kvaka 22
nft-miodrag-pejakovic-it-2022
IT inženjer Migabajt objašnjava kako do zarade od NFT

Pozorište