fbpx

header

„Sportsko srce“ izvedeno jubilarni 90. put: Velike ovacije u Zvezdara teatru

Predstava “Sportsko srce” u režiji Milana Karadžića održana je na Velikoj sceni “Danilo Bata Stojkiović” u pozorištu Zvezdara teatar i to jubilarni 90. put.

Možemo da primetimo da li je neka predstava ušla “pod kožu publike” po broju puta koliko je izvođena, a za predstavu o sportskim temama i mentalitetu nikada nije bilo zime kada je potražnja kod gledalaca u pitanju.

 

U Zvezdara teatru predstava izvedena 90. put ispraćena je velikim ovacijama:

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Zvezdara teatar (@zvezdarateatar)

Ovaj komad Đorđa Milosavljevića je uslovno govoreći sportska priča Premijera predstave “Sportsko srce” u režiji Milana Karadžića biće održana 4. decembra na Velikoj sceni “Danilo Bata Stojkiović” u pozorištu Zvezdara teatar i to jubilarni 90. put.

 

Možemo da primetimo da li je neka predstava ušla “pod kožu publike” po broju puta koliko je izvođena, a za predstavu o sportskim temama i mentalitetu nikada nije bilo zime kada je potražnja kod gledalaca u pitanju.
Ovaj komad Đorđa Milosavljevića je uslovno govoreći sportska priča koja će se od jedne finalne utakmice Svetskog prvenstva u fudbalu pretvoriti u utakmicu našeg mentaliteta, naše naravi i svega onoga što opterećuje ovaj region. Radnja se odvija tokom večeri finala svetskog prvenstva u fudbalu u Rusiji, gde su igrale reprezentacije Hrvatske i Francuske.

Likovi u delu su – odbačeni otac, njegova otuđena ćerka, očajan kum, razočarana advokatica i ćerkin momak.
Jedna sasvim normalna sportska priča uskoro se pretvara u politiku, što pokazuje još jednu nit našeg mentaliteta, da se kod nas svaka tema ispolitizuje.

 

Glavne uloge tumače – Milutin Mima Karadžić, Nina Nešković, Aleksandar Ðurica, Nela Mihailović i Nikola Šurbanović.
Ova drama je dogovorena sa upravom teatra kada je reditelj Milan Karadžić predočio ideju i onda je autora tek čekalo pisanje teksta.

Reditelj Karadžić kaže da je uživao u radu sa svim glumcima, sa kojima je već sarađivao, a pohvalio je Nikolu Šurbanovića, sa kim se susreće prvi put.

On je napomenuo da drama sadrži humor i tragediju, žestoke i snažne emocije, sa preokretima u sudbini likova i nada se da će publika u što većem broju dolaziti u požorište da gleda predstavu, uz želju da se stiša pandemija.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište