fbpx

header

“Smrt fašizmu: O ribarima i slobodi” na Dorćol Platz-u

smrt-fasizmu-dorcol-platz

Predstava “Smrt fašizmu: O ribarima i slobodi” je još jedno u nizu dramskih dela koje nas očekuju na Dorćol Platz-u u predstojećem periodu. Izvođenje je zakazano za 27. mart u 20h, prema konceptu i režiji Milene Bogovac, i čini idealan provod na Dorćol Platz-u – obojen kulturom i zabavom.

 

Prevashodno istražujući priču o Ivu Loli Ribaru, njegovoj porodici, ali i mladima u globalu koji su se borili protiv fašizma, “Smrt fašizmu: O ribarima i slobodi” veliča heroje i ideale u koje se veruje. U sadašnje vreme, pitanje politike i nacionalizma, potom i stanje društva koje je ili u procesu stagnacije ili nazadovanja, protežu se i kroz sve ostale životne sfere ljudi. Upravo ta teza je glavni pokretač radnje predstave, koja je ujedno zasnovana i na nekadašnjoj borbi Ribara, načinu na koji je društvo živelo nekad i sad, šta ono odbacuje, a čega se s osmehom priseća.

 

 

Pored toga, autorka naglašava svoju inspiraciju za kreiranje ove predstave rečima: „Zato što borba protiv fašizma nikada nije završena. Zato što su zajednici potrebni Heroji. Zato što Herojima danas treba neko da ih brani. Zato što je mladim ljudima potrebna vera u bolju budućnost. Zato što su im potrebne velike ideje i ideali. Zato što su im potrebne inspiracija i nada. Zato što mladi danas nisu “najgora generacija ikad”.

 

 

Ulaznice za teatralni performans “Smrt fašizmu: O ribarima i slobodi” se već sada mogu nabaviti po ceni od 800 rsd, i to na blagajni Reflektor teatra, svim prodajnim mestima Tickets-a, kao i online.

 

 

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište