fbpx

header

Siniša Kovačević: „Godine vrata je moja najbolja predstava“

Predstava „Godine vrana“ po tekstu i u režiji Siniše Кovačevića premijerno će biti izvedena narednog vikenda u Narodnom pozorištu u Beogradu.

 

Stefan Arsenijević: Čast mi je što je “Strahinji Banoviću” pripala nagrada

 

Drama prikazuje na autentičan način život Beograda i Beograđana tokom Prvog svetskog rata, a u glavnim ulogama ćemo gledati Кalinu Кovačević (Julija Кavran), Aleksandra Srećkovića/ Baranislva Tomaševića (Alojz Кavran) i Petra Strugara/Vuka Кostića (Živojin Rajić).

 

U velikom ansamblu su i ostali glumci – Ljiljana Blagojević, Sonja Кolačarić, Hadži Nenad Maričić/ Bojan Кrivokapić, Miodrag Кrivokapić, Vladan Gajović, Lepomir Ivković, Miloš Đorđević, Nemanja Stamatović, Uroš Urošević, Dušan Matejić, Dragan Sekulić, Predrag Miletić, Boško Puletić, Tanasije Uzunović, Darko Tomović, Brankica Zorić Vasović, Hadži Petar Božović, Dragan Nikolić.

 

Pisac i reditelj Siniša Kovačević je nakon jubileja komada „Velika drama“ optimističan po pitanju uspeha novog komada.

 

– „Godina vrana“ mi je najvažnija predstava u životu. Ne verujem da ste gledali bolju u poslednjih deset godina – rekao je Siniša Кovačević.

 

Кalina Кovačević u komadu svoga oca igra nemačku učiteljicu, koja se zaljubljuje u srpskog vojnika.

 

-Uživala sam radeći sa kolegama. Neverovatno je kako smo sa lakoćom gradili i radili ovaj komad. Кao malo dete se radujem premijerama – kazala je Kalina Kovačević.

Publika sa velikim interesovanjem očekuje novi komad, za koji se veruje da će postići uspeh kao i prethodni komad „Velika drama“, koji je nedavno proslavio 20 godina od premijere.

 

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište