fbpx

header

“Šećer je sitan, osim kad je kocka” u Teatru na Brdu

secer-je-sitan-osim-kad-je-kocka

Ako se za jednu pozorišnu komediju može reći da je osvojila srca beogradske publike, onda je to pozorišni komad Teatra na Brdu „Šećer je sitan, osim kad je kocka“, koji se igra 12. januara.

 

Predstava je rađena po istoimenom komadu Nikole Pejakovića, koji predstavlja komičnu studiju bračnih odnosa, tako da svi koji se nalaze u bračnoj zajednici mogu prepoznati sami sebe.

 

U središtu predstave „Šećer je sitan, osim kad je kocka“ nalazi se mladi bračni par sa Banovog brda, koji preispituje svaku svoju odluku, a naročito su oslikani njihovi turbulentni odnosi sa prijateljima, kumovima, komšijama, kao međusobne svađe i mirenja. Zabibereno sjajnim dosetkama i šalama, predstava je izuzetno osveženje na današnjim repertoarima.

 

– Ova dramska, stilizovana slika bračnog života predstavlja jasnu metaforu bračnog života, pojednostavljenu sliku koja poručuje da je život jedan, kao i brak. Brak nije samo zajednički život, brak je, ako se ozbiljno shvati, odgovorno shvati, jedna institucija, jedan viši nivo udruživanja koji ljude određuje za cijeli život. Nije moguće izbeći sudbinu – naveo je Pejaković.

 

 

Ono što dodatno daje ovoj predstavi na kvalitetu su zvučna glumačka imena današnjice, a u pitanju su jedni od najtraženijih među glumcima i glumicama u Srbiji: Andrija Milošević,  Sloboda Mićalović, Viktor Savić,  Aleksandra Tomić/ Milena Živanović.

 

Ukoliko tražite predstavu kvalitnog humora, sa kojom ćete moći da se poistovetite, ne propustite “Šećer je sitan, osim kad je kocka” 12. Januara od 19.30 u Teatru na Brdu.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Teatar na brdu (@teatarnabrdu)

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište