fbpx

header

San o Mileni: Predstava o najzanimljivijoj umetnici 20. veka

san-o-mileni-predstava

U subotu, 29. maja, u Jugoslovenskom dramskom pozorištu izvedena je predstava “San o Mileni”. U pitanju je edukativni, visokopoetizovani zapis o životu i delu jedne od najzanimljivijih lokalnih umetnica 20. veka, koja je stekla svetsku slavu, Milena Pavlović Barili.

 

„Čovek koji je prodao svoju kožu“ od danas u bioskopima

 

Predstava “San o Mileni” definiše najvažnije životne događaje Milene Pavlović Barili, prelamajući je kroz prizmu njenih remek dela – zato predstava govori o Mileni jezikom simbola njene umetnosti.

 

Rađena je isključivo na osnovu istinitih činjenica, dokumenata: pisama, dnevničkih zapisa, biografskih podataka, novinskih članaka… Video – rad formulisan je tako da prekriva pregršt likovnih reprodukcija, kao i skenova dokumenata i pisama umetnice.

 

 

Jedinstvena prilika da pogledate predstavu „San o Mileni“ na sceni Jugoslovenskog dramskog pozorišta, koju su stručnjaci ocenili kao predstavu sa visokom umetničkom vrednošću i estetikom.

 

Osvajala je brojne nagrade na međunarodnim festivalima. Igrana je u gradovima širom Srbije, a započela je turneju po Evropi. Ima poziv za igranje u Americi krajem godine.

 

Pokretač i producent je Tijana Višković, profesionalna glumica i predsednica Udruženja umetnika „Artista“. Režiju i dramaturgiju potpisuje Jelena Bogavac, renomirana dramska umetnica. Miodrag Kovačević je stručni saradnik, istraživač, kompozitor i izvođač pesama na poeziju Milene Barili.

 

U predstavi igraju: Tijana Višković, Jovan Zdravković, Marko Panajotović, Aleksandra Veljković, Miodrag Kovačević.

 

Povezane vesti

Veče posvećeno Borislavu Pekiću

U subotu, 2. jula, biće priređeno veče “Sećanje na Borislava Pekića- 30 godina od smrti”, kod spomenika legendarnom srpskom književniku na Cvetnom trgu u Beogradu.   Basista Aleksandar Ðukić i

Opširnije »

Popularno

Najnovije

Borislav Pekić
Veče posvećeno Borislavu Pekiću
Rok-koncert-noć-u-gradu-2022
Noć u gradu: Žurke koje nas očekuju ovog vikenda
pia-leino-roman-nebesa-2022
Na festivalu „Art-Anima“ predstavljanje romana „Nebesa“
kamen-spoticanja-spomen-obelezje-2022
Postavalja se spomen obeležje „Kamen spoticanja“
klavir
Muzički performans Nade Kolundžije u Skupštini grada

Pozorište