fbpx

header

San o Mileni: Predstava o najzanimljivijoj umetnici 20. veka

san-o-mileni-predstava

U subotu, 29. maja, u Jugoslovenskom dramskom pozorištu izvedena je predstava “San o Mileni”. U pitanju je edukativni, visokopoetizovani zapis o životu i delu jedne od najzanimljivijih lokalnih umetnica 20. veka, koja je stekla svetsku slavu, Milena Pavlović Barili.

 

„Čovek koji je prodao svoju kožu“ od danas u bioskopima

 

Predstava “San o Mileni” definiše najvažnije životne događaje Milene Pavlović Barili, prelamajući je kroz prizmu njenih remek dela – zato predstava govori o Mileni jezikom simbola njene umetnosti.

 

Rađena je isključivo na osnovu istinitih činjenica, dokumenata: pisama, dnevničkih zapisa, biografskih podataka, novinskih članaka… Video – rad formulisan je tako da prekriva pregršt likovnih reprodukcija, kao i skenova dokumenata i pisama umetnice.

 

 

Jedinstvena prilika da pogledate predstavu „San o Mileni“ na sceni Jugoslovenskog dramskog pozorišta, koju su stručnjaci ocenili kao predstavu sa visokom umetničkom vrednošću i estetikom.

 

Osvajala je brojne nagrade na međunarodnim festivalima. Igrana je u gradovima širom Srbije, a započela je turneju po Evropi. Ima poziv za igranje u Americi krajem godine.

 

Pokretač i producent je Tijana Višković, profesionalna glumica i predsednica Udruženja umetnika „Artista“. Režiju i dramaturgiju potpisuje Jelena Bogavac, renomirana dramska umetnica. Miodrag Kovačević je stručni saradnik, istraživač, kompozitor i izvođač pesama na poeziju Milene Barili.

 

U predstavi igraju: Tijana Višković, Jovan Zdravković, Marko Panajotović, Aleksandra Veljković, Miodrag Kovačević.

 

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište