fbpx

header

Predstava „Ružičasto“ preispituje važne teme na sceni Teatra Vuk

Ružičasto

30. novembra od 19:30h, na sceni Kult, u Teatru Vuk održaće se premijera predstave „Ružičasto“, po tekstu Sema Holkrofta, a režiji Ane Čuković.

 

Radnja predstave „Ružičasto“ počinje nakon što je u tablioide izašla vest o tome da je muž premijerke Velike Britanije naručivao proizvode od najveće britanske porno zvezde Kim Kin, ona je pozvana na nacionalnu televiziju, kako bi reklamirala svoje proizvode, ali i govorila o tom skandalu.

 

Dvadeset minuta pred početak emisije, u njenu šminkernicu ulazi premijerka sa planom da odgovori Kim od toga da potvrdi vest i samim tim spasi svoju političku karijeru.

 

“U mene teče magična supstanca” u maloj sali Jugoslovenske kinoteke

 

Sa fokusom na žensku emancipaciju i njihovo snalaženje u muškom svetu, ova predstava postavlja pitanje kako da se žena osamostali i izgradi u poslovnom okruženju koji diktira muški pogled na svet, okruženju koje su ili muškarci izgradili ili je podređeno njihovom uživanju.

 

I Bridžet i Kim su na određenim pozicijama moći, ali urpkos tome, one su i dalje uslovljene time što su za medije i publiku one ipak samo žene.

 

U predstavi igraju Danica Grubački i Maja Šarenac. Scenografija za predstavu uradila je Sanja Usanović, kostimografiju Milica Živanović, za dramaturgiju je zadužena Lora Džolić, a dizajn zvuka potpisuje Jana Baljak.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište