fbpx

header

Rade Šerbedžija u predstavi “Ko se boji Virdžinije Vulf”

Izmišljeni događaji iz naše prošlosti ponekad deluju realnije od onih koji su se zapravo odigrali, ali otkrivanje tih tajni je zapravo veoma bolno, bez obzira da li su stvarne ili satkane od iluzija.

 

Zaplet komada „Ko se boji Virdžinije Vulf”, govori o sredovečnom paru, profesoru istorije Džordž i dekanovoj ćerki Marti, koji tokom neobavezne sedeljke, podstaknuti alkoholom, započinju mentalno i emotivno iscrpljujuću verbalnu igru međusobnog optuživanja i zlostavljanja, uvlačeći u nju i svoje goste.

 

Pozorišni komad u kom glumi “svetski, a naš” Rade Šerbedžija, zbog kog svi hrle da gledaju ovu predstavu, igraće se ovog decembra 20. u mesecu u Beogradskom dramskom pozorištu, s početkom u 19 časova.

 

Ovo je veliki povratak Šerbedžije na scenu Beogradskog dramskog pozorišta. Godine 1991. tumačio je ulogu Džordža u kultnoj verziji ovog komada, u režiji Dušana Jovanovića, uz Mirjanu Karanović, Željku Cvetan i Aleksandra Alača.

 

 Pored Šerbedžije u  ulozi Džordža, profesora istorije, ćerku dekana Martu glumi Katarina Bistrović – Darvaš, zatim, Milan Marić/Aleksandar Vučković su uspešno preneli rolu njihovog gosta, kao i Vanja Nenadić u ulozi znatiželjne Hani.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište