fbpx

header

Načuljite uši: Pučinijeve opere na sceni Madlenianuma

madlenianum-opera-rebelgrade

Na raskošnu scenu Madlenianuma vraćaju se dve čuvene opere Đakoma Pučinija. U mesec dana, publika će imati priliku da uživa u dva operska spektakla – “Manon Lesko” i “Toska“, zakazane za 23.12. od 19:30h i 12.01. u isto vreme.

 

Dok će poznata opera “Manon Lesko”, u koprodukciji Narodnog pozorišta u Beogradu i Madlenianuma, biti izvedena nakon skoro dve godine pauze, “Toska” označava gostovanje ansambla Rumunske nacionalne opere Temišvara. U glavnim ulogama u operi „Manon Lesko“ očekujte Anu Rupčić, Vuka Zekića i dirigenta Đorđa Pavlovića iz Srbije, kao i Željka Lučića i dirigenta Dejana Savića u operi „Toska“. Budite sigurni da će ove izvrsne postavke učiniti svaki trenutak magičnim.

 

Ako je potrebno da vam još malo “zagolicamo” maštu, evo dodatnih zanimljivosti o Pučinijem shvatanju svog uspeha:

 

„Postoje tri zakona kada je u pitanju pozorište: buditi interesovanje, iznenađivati i dirnuti“. Pučinijev stil je neposredni nastavak verizma, ali kroz svoje partiture i mozaično muzičko tkivo, Pučini sigurnom rukom majstora podvlači dramu, gradi iznenadne kontraste, velike gradacije, često teatralne i neubedljive, zatim temperamentni izlivi, široka raspevanost melodijskih linija u smislu italijanske tradicije – to su glavne osobine Pučinijevog operskog stila.

 

Karte za izvođenje opere “Manon Lesko” kupite što pre, a publika koja već ima karte za “Tosku”, prvobitno predviđenu za 28.12, svoje ulaznice može zameniti do 30.12. na blagajnama Madlenianuma i Muzeja Zepter. Takođe, onima koji su ulaznice kupili online – novac će biti automatski vraćen.

 

Očekujemo vas u publici Madlenianuma!

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište